Antena 3 CNN Politică Orban: Viitorul preşedinte va decide dacă Johannis îşi va continua mandatul de premier

Orban: Viitorul preşedinte va decide dacă Johannis îşi va continua mandatul de premier

Orban: Viitorul preşedinte va decide dacă Johannis îşi va continua mandatul de premier
Sursa foto: Ludovic Orban
14 Oct 2009   •   12:30

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că există o voinţă conturată pentru un guvern de tehnocraţi, condus de Klaus Johannis. În opinia liderului liberal, preşedintele Traian Băsescu s-ar face vinovat de criză dacă va refuza propunerea noii majorităţi politice din Parlament. El a arătat că eventuala prelungire a mandatului de prim-ministru după alegerile prezidenţiale va reveni viitorului preşedinte al ţării.

?Vom veghea să se respecte Constituţia", a susţinut Orban, făcând referire la competenţele prezidenţiale de desemnare a unui nou premier.

Deputatul PNL i-a imputat şefului statului generarea actualei crize politice, recomandându-i acestuia să se trezească, în ceasul al doisprezecelea, şi să constate că există o majoritate parlamentră în jurul unui premier.

?Dacă nu va face acest lucru, Băsescu este responsabil de prelungirea crizei politice? a conchis Orban.

În schimb, liderul liberal a fost mai evaziv cu privire la soarta unui guvern de specialişti, condus de Johannis, după alegerile prezidenţiale. El a explicat că revine viitorului preşedinte al statului obligaţia de a consulta partidele politice pentru a decide dacă Johannis îşi va continua sau nu mandatul, dacă guvernul va fi restructurat sau va fi numit un alt guvern.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close