Ordonanţa privind plantele etnobotanice interzise, adoptată de senatori

08 Apr 2010   •   12:03
Ordonanţa privind plantele etnobotanice interzise, adoptată de senatori Senat
Senatorii au adoptat, joi, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 6/2010 care interzice comercializarea plantelor etnobotanice. Senatul este prima Cameră sesizată în privinţa acestei legi. Actul normativ interzice comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.
În raportul Comisiei juridice se arată că iniţiativa Guvernului este motivată de situaţia apariţiei în România a unor magazine în care se comercializau o serie de produse ce au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, care s-au dovedit a fi deosebit de periculoase pentru sănătate, care erau considerate "droguri legale".
Membrii Comisiei juridice au respins un amendament propus de Comisia pentru agricultură ca în lista acestor plante să fie incluse încă trei plante - Erythrina, Aesculus pavia şi Aesculus octandra.
Guvernul a emis, în 10 februarie, o ordonanţă de urgenţă prin care s-a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.
Peste 100 de kilograme de plante etnobotanice, peste o mie de pastile şi circa 4.500 de pliculeţe cu substanţe trecute pe lista celor interzise au fost ridicate de poliţiştii din întreaga ţară în cele zece zile în care proprietari "magazinelor de vise" erau obligaţi să-şi lichideze stocurile, conform ordonanţei de urgenţă.
Antena3.ro

Parteneri
x close