Antena 3 CNN Politică Victor Ponta și Partidul PRO România susțin Pactul pentru Muncă

Victor Ponta și Partidul PRO România susțin Pactul pentru Muncă

Președintele partidului PRO România Victor Ponta, împreună cu o delegație a partidului, s-a întâlnit miercuri cu reprezentații proiectului „Pactul pentru muncă - Împreună reconstruim România”. Acesta a subliniat faptul că pentru repornirea economiei este nevoie de lideri care să-și asume reforme pe termen lung. 

Victor Ponta și Partidul PRO România susțin Pactul pentru Muncă
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    11 Noi 2020   •   17:15

Partidul PRO România a anunțat că susține Pactul pentru Muncă, obiectivul principal al acestuia fiind identificarea soluțiilor și a strategiilor care să contribuie la reducerea decalajelor pe piața forței de muncă din România și crearea unui cadru legislativ care să asigure o evoluție coerentă a pieței muncii, arată un comunicat transmis miercuri de reprezentanții partidului.

Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentații proiectului „Pactul pentru muncă - Împreună reconstruim România” și a subliniat faptul că "pentru repornirea economiei avem nevoie de lideri care să-și asume reforme pe termen lung".

 „Ne alăturăm eforturilor făcute de inițiatorii Pactului pentru Muncă și vrem să ne implicăm atât în partea de strategie, cât și în cea de implementare. Am susținut și am depus inițiative legislative prin care să ne asigurăm că statul nu abandonează niciun român și nicio companie autohtonă.

Am venit cu legi pentru mediul de afaceri, pentru industriile puternic afectate de COVID, venim cu proiecte prin care vrem să protejăm locurile de muncă.

Acum, când întreaga lume e în criză, avem nevoie de un Guvern care să înțeleagă că dacă nu ajutăm companiile, dacă nu dăm oportunități de reconversie profesională celor care și-au pierdut jobul și dacă nu corelăm educația cu piața muncii nu vom ieși din criză, ci ne vom adânci în ea”, a declarat Victor Ponta. 

Victor Ponta: Digitalizarea, reconversia profesională și corelarea educației cu piața muncii sunt vitale pentru repornirea economiei și ieșirea din criză

Delegația PRO România a fost formată din președintele partidului, Victor Ponta, vicepreședintele Adrian Marius Dobre și Ciprian Văcaru, Coordonatorul organizației Sectorului 3. Toți au agreat că este necesară continuarea demersului privind Pactul Pentru Muncă și implicarea tuturor actorilor din domeniu: de la autoritățile publice centrale și locale, până la reprezentanții mediului antreprenorial. 

Pactul pentru Muncă este un proiect demarat in 2019, de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţia Naţională de Petrol şi Gaze(FPPG), care și-au unit eforturile pentru a găsi soluții și strategii viabile pentru diminuarea deficitului forței de muncă. Din anul 2020 s-a alăturat, în calitate de partener strategic, Confederaţia Patronală CONCORDIA. 

Președintele PRO România, Victor Ponta, s-a întâlnit miercuri, 11 noiembrie 2020, cu reprezentații proiectului „Pactul...

Posted by PRO România on Wednesday, 11 November 2020

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close