Parchetul General a pus la dispoziţia presei dosarul profesional al Noricăi Nicolai (VIDEO)

12 Ian 2008   •   17:45
Parchetul General a pus la dispoziţia presei dosarul profesional al Noricăi Nicolai <font color=red>(VIDEO)</font>
Mapa profesională a Noricăi Nicolai, documentul din care preşedintele a citat atunci când a explicat de ce nu o vrea pe Nicolai la ministerul justiţiei, a ajuns între timp la presă. Traian Băsescu vorbea despre două incidente care ar descalifica-o pe senatoarea liberală. În dosar se regăseşte în primul rând, sancţiunea primită de Norica Nicolai în 1987, pe vremea când era procuror la Procuratura locală Olteniţa. Preşedintele susţinea vineri, într-un comunicat de presă, că Norica Nicolai, pe atunci Norica Clinci, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată şi încarcerată. Din actele depuse la dosar, reiese faptul că aceasta a fost sancţionată cu avertisment pentru nerespectarea unor dispoziţii legale în soluţionarea acestei cauzei penale.

Decizia a fost contestată de Norica Nicolai. Cazul a fost reanalizat şi contestaţia Noricăi Nicolai a fost respinsă. În motivarea deciziei, se precizează că procurorul nu a facut toate demersurile pentru stabilirea adevăratului făptuitor şi a greşit mai apoi motivarea recursului. Astfel, varianta prezentată de Traian Băsescu este confirmată.

Un alt caz invocat de preşedintele Traian Băsescu se confirma. Este vorba despre înfierea unui copil de către un cetăţean străin pe care Norica Nicolai l-a reprezentat în instanţă, cu toate că era procuror. Într-una din notele explicative aceasta scria că nu a fost conştientă de faptul că nu putea reprezenta pe cineva în instanţă ca persoanî particulară, atâta timp cât avea calitatea de procuror. De altfel, în aceeaşi notă explicativă, Norica Clinci spunea că o cunoştea foarte bine pe cea care dorea înfierea copilului, ba chiar a şi vizitat-o la domiciliu. În cele din urmă, aceasta înfiere a avut loc. Dar cu o luna mai târziu, procurorul Norica Clinci a cerut o cerere de transfer de la Procuratura locală Olteniţa în funcţia de jurist consult la S.C. Agrotransport S.A.

Mapa mai conţine o cerere adresată procurorului general, în 1990, în care se considera nedreptăţită de încadrarea salarială, dar şi o contestaţie a fişei de apreciere pe anul 1986. Ca urmare, Biroul executiv al Consiliului de conducere al Procuraturii R. S. România a admis contestaţia şi a schimbat calificativul din ?Bun? în ?Foarte Bun?.

Norica Nicolai a dezminţit vineri seară, într-o declaraţie de presă acuzaţiile pe care i le-a adus şeful statului. Ea a calificat acuzaţiile lui Traian Băsescu drept minciuni şi l-a acuzat pe acesta că se foloseşte de argumentele fabricate de fosta securitate, pentru a o discredita.

NORICA NICOLAI: INCIDENTUL DIN 1987 ESTE O MINCIUNĂ SFRUNTATĂ

Antena 3

Parteneri
x close