Antena 3 CNN Politică PD-L şi PRM s-au înţeles: Vadim rămâne vicepreşedinte al Senatului

PD-L şi PRM s-au înţeles: Vadim rămâne vicepreşedinte al Senatului

PD-L şi PRM s-au înţeles: Vadim rămâne vicepreşedinte al Senatului
02 Sep 2008   •   21:39

Conservatorii şi membrii PRM au rezolvat problema funcţiei de vicepreşedinte al Senatului prin intervenţia unui al treilea partid. PD-L a cedat PRM un post de vicepreşedinte, care va fi ocupat de Corneliu Vadim Tudor. PD-L a primit postul de secretar al Senatului şi de preşedinte al Comisiei Economice din Senat. Corneliu Vadim Tudor a recunoscut că a negociat pentru postul de vicepreşedinte al Senatului. Potrivit unor surse, Traian Băsescu ar fi cel care a luat decizia finală.

Conservatorii au anunţat, luni, că denunţă acordul încheiat cu PRM şi solicită funcţia de vicepreşedinte al camerei superioare, cerere care l-a înfuriat pe preşedintele PRM.

În replică la acuzele lui Vadim Tudor, senatorul conservator Sabin Cutaş a explicat că, din punct de vedere juridic, postul de vicepreşedinte al Senatului revine Partidului Conservator, iar plenul va decide cine are câştig de cauză în acestă dispută.

Răspunsul preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu nu a fost unul favorabil conservatorilor. Acesta a declarat că nu va da câştig de cauză niciunei foraţiuni şi că acestă dispută trebuie rezolvată la masa negocierilor.

Văcăroiu a precizat că, în şedinţa de plen, se va vota componenţa Biroului Permanent, fără cele două funcţii disputate de PC şi PRM.

Negocierile sugerate de Nicolae Văcăroiu nu par a fi, însă, pe placul liderul Partidului Conservator, Daniela Popa. Acesta a anunţat că, în cazul în care cererea partidului său nu va fi luată în seamă, senatorii conservatori îşi vor prezenta demisiile.

Pe 4 februarie, Partidul Conservator a cedat postul de vicepreedinte al Senatului în favoarea Pratidului România Mare. La rândul său PRM-ul reunţa în favoarea conservatorilor la funcţile de secretar al Senatului si de preşedinte al Comisie Economice. Partidul Conservator a cerut Biroului Permanent al Senatului, ca funcţia de vicepreşedinte al Senatului să fie deţinută în această sesiune parlamentară de Corneliu Pascu.



Antena3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close