Antena 3 CNN Politică PDL aruncă momeala către PSD şi PNL: Guvern de uniune naţională, cu premier politic sau independent

PDL aruncă momeala către PSD şi PNL: Guvern de uniune naţională, cu premier politic sau independent

PDL aruncă momeala către PSD şi PNL: Guvern de uniune naţională, cu premier politic sau independent
Sursa foto: Guvern
14 Oct 2009   •   13:15

Democrat-liberalii ar fi dispuşi să negocieeze cu restul partidelor politice formarea unui guvern de uniune naţională, dar cu premier politic, nu independent sau tehnocrat, cu mandat limitat până după alegerile prezidenţiale, susţin surse democrat-liberale. Totuşi, sursele citate nu exclud posibilitatea ca în fruntea unui astfel de guvern, preşedintele Traian Băsescu să numescă un premier independent din afara scenei politice, specialist sau tehnocrat.
Scenariul unui guvern de tehnocraţi condus de un independent nu este pe placul PDL, confruntat deja cu o propunere venită din partea PNL şi susţinută de UDMR şi PSD+PC care i-a lăsat deja pe democrat-liberali izolaţi în cealalaltă parte a scenei politice.
În viziunea democrat-liberalilor, viitorul guvern ar trebui abilitat să gestioneze treburile ţării până după alegerile prezidenţiale, când în funcţie de cine va ocupa scaunul de la Cotroceni s-ar impune crearea unei majorităţi parlamentare pentru a veni cu co nouă formulă de executiv.
Acest guvern ar urma să gestioneze ţara în perioada campaniei electorale, după alegerile prezidenţiale urmând ca, în funcţie de rezultatul alegerilor prezidenţiale, să se contureze o nouă majoritate parlamentară care să susţină un nou Executiv.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close