Antena 3 CNN Politică PDL Bucureşti încalcă legea: Căsuţele poştale, invadate cu pliante electorale pro-Băsescu

PDL Bucureşti încalcă legea: Căsuţele poştale, invadate cu pliante electorale pro-Băsescu

PDL Bucureşti încalcă legea: Căsuţele poştale, invadate cu pliante electorale pro-Băsescu
Sursa foto: Traian Bãsescu
05 Oct 2009   •   14:09

Anunţul preşedintelui Traian Băsescu de candidatură pentru un nou mandat prezidenţial a dat semnalul campaniei pentru unele filialele PDL. Chiar dacă startul oficial al campaniei pentru Cotroceni are loc cu o lună înainte de alegeri, democrat-liberalii au invadat căsuţele poştale ale locuitorilor Capitalei cu fluturaşi electorali înscripţonaţi cu mesajul "Traian Băsescu -Atitudinea care schimbă România", sloganul sub care acesta va concura pentru prinderea a încă cinci ani în fotoiul de şef de stat. Pliantul îl înfăţişează pe Traian Băsescu îmbrăcat în costum de culoare închisă şi cu cămaşă albă, zâmbitor, cu braţul drept ridicat şi purtând tricolorul.
Structurat pe patru pagini, pliantul în cauză precizează şi sursa emiterii sale: Monitorul Oficial, la comnda PDL. Fluturaşul electoral are imprimat pe verso mesajul "Românii au votat un preşedinte care i-a înţeles, care a venit dintre oameni şi a rămas tot timpul cu ei" şi face o apologie a trasăturilor de caracter ale actualului preşedinte şi a nevoii de modernizarea a statului şi socităţii româneşti.
Apologia unui mandat prezidenţial
Curioşii pot afla că, în ultimii cinci ani, "chiar dacă rezistenţa şi frica de schimbare au rămas destul de puternice, este de necontestat faptul că noi, românii, am evoluat şi că împreună am pus fundaţia modernizării statului român".
"Acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de continuarea modernizării şi de aceeaşi atitudine fermă care să ducă România mai departe", se mai arată mesajul preşedintelui, sub care este imprimată sigla PDL şi sloganul "La bine şi la greu".
Pliantul mai enumeră şi realizările mandatului prezidenţial obţinute de Traian Băsescu: românii "au devenit cetăţeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene", "nu mai votează pe liste" ci în baza votului uninominal, ?de la 1 ianuarie 2007 circulă liber, doar cu buletinul, în orice ţară din Uniunea Europeană", iar aderarea a adus "atât o perioadă de creştere a nivelului de trai, cât şi a prestigiului României pe plan internaţional".
În ceea ce priveşte Justiţia, "în urmă cu cinci ani, simpla idee de a investiga un ministru sau parlamentar suspectat de corupţie era de negândit".
"Ca preşedinte, Traian Băsescu a fost conştient că datoria sa este să stopeze amestecul politicienilor în actul de justiţie. Astfel, din 2005, Departamentul Naţional Anticorupţie a trimis în judecată 20 de foşti sau actuali miniştri şi parlamentari, din tot spectrul politic. Preşedintele s-a luptat ca toţi românii să fie egali în faţa legii", se punctează în materialul promoţional.
Meritele a cinci ani de guvernare, contabilizate de miniştrii PDL
La aceste realizări ar fi contribuit însă numai miniştrii PDL. Astfel, "Traian Băsescu a impulsionat Guvernul să ia măsuri", cu ajutorul miniştrilor Vasile Blaga, Monica Macovei, Gheorghe Flutur şi Sulfina Barbu fiind "înlăturate steguleţele roşii din domenii precum justiţie, afaceri interne, agricultură şi mediu".
Pliantul trece în revistă şi "Condamnarea comunismului şi accesul la arhivele securităţii". "În urmă cu cinci ani România era un stat care ascundea adevărul despre perioada comunistă, prin păstrarea sigiliului asupra arhivelor, iar Traian Băsescu a dat semnalul de schimbare a atitudinii instituţiilor statului faţă de trecutul totalitar pe 18 decembrie 2006, când, pentru prima dată. regimul comunist din România a fost condamnat oficial" se mai susţine în documentul respectiv. . Tot Traian Băsescu este responsabil şi pentru "transferul a două milioane de dosare din custodia SRI şi a altor instituţii în custodia CNSAS", astfel că "acum putem cu toţii să avem acces la trecut nostru".
Nu sunt uitate nici temele economice precum impozitarea şi cota unică: "În urmă cu cinci ani munca era descurajată, dar Traian Băsescu a vrut ca munca bine făcută să fie şi bine plătită. Din prima zi a mandatului său a susţinut cota unică de impozitare de 16%, care a avut un rol crucial în creşterea prosperităţii economice din ultimii cinci ani. În 2004, salariul mediu brut era de 818 lei, iar în iulie 2009 a fost 1.901 lei. Pensia medie a crescut de la 232 la 714 lei, iar pensia media în agricultură a crescut de la 74 la 301 lei, în aceeaşi perioadă. În plus, investiţiile străinie directe au crescut în intervalul 2004-iulie 2009, de la 15 miliarde euro la 56 miliarde euro".
Flutur: nu e o strategie naţională, nu sunt materiale electorale
Chestionat de presă în legătură cu această precampanie cu iz ilegal, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a aruncat responsabilitate în curtea unor filiale şi a susţinut că nu ar fi sunt materiale electorale, deşi pe pliante scrie "comandat de PDL" şi "executat de MO".
Flutur s-a arătat surpins de această iniţiativă, punând-o rapid pe seama unor acţiuni de ordin personal sau local. El a dat asigurări că nu ar fi vorba de o strategie decisă de conducerea centrală a mpartidului şi care ar trebui urmată la nivel naţional
"Nu e vorba de toate materialele, au fost iniţiative locale, nu a fost vorba de o strategie la nivel naţional. Au fost organizaţii care au făcut materiale pentru susţinerea lui Traian Băsescu", a explicat Flutur.
El a respins teza caracterului electoral al acestor materiale, mai ales că, potrivit legii, promovarea unor astfel de inişţiative în afara campaniei electorale este interzisă.
"Nu sunt materiale de campanie electorală. Putem să discutăm aceste lucruri" a conchis Flutur.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close