Antena 3 CNN Politică PDL dă semnalul racolării de aleşi. Videanu: "Sunt destui parlamentari nemulţumiţi"

PDL dă semnalul racolării de aleşi. Videanu: "Sunt destui parlamentari nemulţumiţi"

PDL dă semnalul racolării de aleşi. Videanu: "Sunt destui parlamentari nemulţumiţi"
Sursa foto: Adriean Videanu
05 Oct 2009   •   12:24

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat luni că partidul său va "iniţia" discuţii cu parlamentari PSD şi PNL şi se bazează pe sprijin de la UDMR, parteneri în PPE, pentru susţinerea iniţiativelor Guvernului în Parlament
"În plan parlamentar vom iniţia discuţii cu parlamentari, cu grupuri parlamentare, în ideea de a încerca să găsim o susţinere parlamentară, mizând şi pe responsabilitate - şi eu cred în acest lucru - a parlamentarilor unde de data aceasta dimensiunea uninominalului îi va face totuşi cred eu să aibă mai multă responsabilitate faţă de rolul pe care îl are Parlamentul în momentul de faţă. Eu sper pe sprijinul UDMR-ului, ca membru al Partidului Popular European, deci din punctul acesta de vedere în mod normal ar trebui să avem un dialog corect, sper ca o parte din PNL să înţeleagă acest lucru, sper ca o parte din PSD care au fost nemulţumiţi de decizia domnului Geoană şi a liderilor locali care au forţat ruperea protocolului şi aruncarea României în criză să se manifeste ca atare prin susţinerea iniţiativelor Guvernului în Parlament, a afirmat Videanu, citat de RFI.
El a arătat că partidul său mizează în special pe parlamentarii PSD şi PNL nemulţumiţi de deciziile propriilor conduceri. "Sunt foarte mulţi parlamentari PNL care au fost nemulţumiţi de decizia conducerii de anul trecut de a nu participa la guvernare decât obţinând funcţia de prim-ministru, sunt parlamentari PSD care sunt total nemulţumiţi de decizia conducerii partidului de a rupe protocolul coaliţiei şi de a ieşi de la guvernare" a exemplificat Videanu.
Întrebat despre recentul anunţ legat de candidatura la Preşedinţie a lui Traian Băsescu, Videanu a spus că nu a discutat cu acesta despre campanie. "Nu, am discutat în schimb în Colegiul Director al partidului, evident, susţinerea candidaturii domnului preşedinte Traian Băsescu. Aşa cum ne-a obişnuit, spontaneitatea domnului preşedinte a determinat şi lansarea candidaturii sale, stimulat fiind şi de prezenţa în rândul oamenilor. Eu zic că a fost o lansare unică în felul ei şi chiar naturală", a spus Videanu.
În prezent, PDL îşi face calcule la rece cu privire la sprijinul care trebuie adunat pentrru susţinerea Guvernului Boc 2. dacaă voturile UDMR şi al celor 18 reprezentanţi ai minorităţilor naţionale sunt deja trecute pe răboj, democrat-liberalii mai au nevoie de încă minimum 20 de voturi pentru a se asigura majoritatea parlamentară necesară pentru a face faţă unei moţiuni de cenzură PNL sau PSD sau a trece prin cele două camere legislative proiectele de lege iniţiate de Executiv.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close