Antena 3 CNN Politică PDL, în Colegiu Director pentru "armonizarea" agendei de campanie cu cea a Cotroceniului

PDL, în Colegiu Director pentru "armonizarea" agendei de campanie cu cea a Cotroceniului

PDL, în Colegiu Director pentru "armonizarea" agendei de campanie cu cea a Cotroceniului
Sursa foto: Traian Bãsescu
08 Oct 2009   •   10:37

Democrat-liberalii se reunesc, joi, într-o nouă şedinţă a Colegiului Director, pentru a pune la punct anumite aspecte din programul de campanie al preşedintelui Traian Băsescu, cum ar fi stadiul strângerii de semnături, mesajele electorale, şi mobilizarea filialelor pentru evenimentele care vor fi organizate prin ţară pentru susţinerea periplului electoral al acestui candidat. Şi Guvernul contribuie la întărirea imaginii pozitive a preşedintelui, printr-o serie de pomeni electorale păstrate special pentru această toamnă. Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, acordarea a 424 milioane euro pentru plata subvenţiilor în agricultură şi 173 milioane euro pentru ajutoarele de încălzire a locuinţelor. Între timp, filialele PDL se întrec care să strângă mai multe semnături pentru susţinerea candidaturii lui Băsescu, fiind preconizată strângerea a mai bine de 2 milioane de semnături. Unii democrat-liberali speră că preşedintele Traian Băsescu va onora astăzi cu prezenţa sa şedinţa Colegiului, fiindu-i deja rezervat un loc de cinste la aceste lucrări. Surse din cadrul partidului susţin însă că este puţin probabil ca acesta să-şi facă apariţia, de vreme ce strategia sa de imagine vizează construirea unei platforme de susţinerea a candidaturii sale mai largi decât cea oferită de PDL.
Anunţul convocării Colegiului Director a fost făcut încă de luni, vicepreşedintele Gheorghe Flutur, posibil coordonator al campaniei PDL pentru alegerile prezidenţiale, precizând că pe ordinea de zi a reuniunii se află "punerea de acord a agendei PDL cu agenda preşedintelui României", în vederea susţinerii candidaturii lui Traian Băsescu la scrutinul din această toamnă.
PDL a decis în şedinţa BPN de luni să renunţe la lansarea oficială a preşedintelui Băsescu, ce ar fi trebuit să aibă loc la Sala Palatului, în 17 octombrie. Hotărârea a fost luată după ce liderii PDL au primit semnale dinspre Cotroceni că nu se doreşte o lansare festivă tip Geoană sub sigla unui partid care pare a nu mai prinde la public, susţin surse democrat-liberale.
Drept urmare, PDL intenţionează să organizeze o serie de evenimente şi adunări prin ţară, la care Traian Băsescu să apară ?spontan? după strategia aplicată deja la SânNicolaul Mare.
O asemenea metodă de campanie ar putea contribui la punerea în scenă a unei alte variante de lucru luată în calcul: crearea imaginii unui Traian Băsescu, candidat susţinut de PDL, dar nu asociat imaginii şi siglei acestui partid, care ar putea fi spijinit şi de alte partide sau reprezentanţi ai societăţii civile, premisă pentru formarea unei platforme politice de susţinere mai largi.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close