Antena 3 CNN Politică PDL, încă o dată în ofsaid pe tema referendumului. Opoziţia a boicotat şedinţa camerelor reunite

PDL, încă o dată în ofsaid pe tema referendumului. Opoziţia a boicotat şedinţa camerelor reunite

PDL, încă o dată în ofsaid pe tema referendumului. Opoziţia a boicotat şedinţa camerelor reunite
Sursa foto: Camera Deputaþilor
05 Oct 2009   •   16:23

Democrat-liberalii s-au văzut luni încă o dată singurii protagonişti ai şedinţei Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului pe care o ceruseră pentru discutarea propunerii prezidenţiale privind organizarea referendumului. Afalţi în consultări pe tema susţineri unei moţiunii de cenzură li berale, reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au preferat să chiulească de la şedinţa convocată stârnind comentariile acide de neputiinţă ale parlamentarilor PDL:
Confruntată cu o nouă lipsă de cvorum, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a dispus o nouă convocare în ziua de miercuri pentru discutarea scrisorii preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendum în ziua alegerilor prezidenţiale.
"Astăzi, la iniţiativa celor două grupuri parlamentare ale PDL, de la Senat şi din Camera Deputaţilor, am convocat întrunirea Birourilor permanente reunite pentrru a lua în discuţie cererea pe care preşedintele Traian Băsescu a făcut-o privind organizarea unui referendum în ziua alegerilor prezidenţiale. Este pentru a doua oară când ne întâlnim din iniţiativa noastră, dar, din păcate, ne întâlnim numai noi, membrii PDL", a precizat chestorul PDL Dumitru Constantin.
Constantin a reamintit că Parlamentul este obligat prin OUG ca până pe data pe 22 octombrie să dea un răspuns la solicitarea prezidenţială. În caz contrar, rămâne definitivă data pe care preşedintele Traian Băsescu a propus-o pentru referendum.
"Sper ca miercurea viitoare colegii noştri să ne onoreze cu prezenţa să putem clarifica acestă situaţie, care devine chiar puţintel neserioasă, să spun aşa, în Parlamentul României", a adăugat senatorul PDL.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a făcut la rândul său apel la preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană, să se întâlnească şi să stabilească o nouă dată pentru şedinţa reunită a conducerilor celor două Camere.
"Cred că, şi dacă este o perioadă de campanie electorală, trebuie să îşi achite obligaţiile pe care le are ca preşedinte al unei Camere a Parlamentului şi să nu mai blocheze prin această atitudine activitatea Parlamentului şi a Legislativului în ansamblu", a afirmat Roberta Anastase.
Ea a explicat că nici liberalii nu au participat la şedinţa de astăzi a Birourilor celor două Camere, ei solicitând o convocare "strict procedurală", adică şedinţa să fie cerută de către cei doi preşedinţi, şi nu de un grup parlamentar, PD-L.
"Eu îmi exprim disponibilitatea să organizăm oricând un astfel de Birou permanent comun, sper ca şi domnul Geoană să îşi găsească timpul", a mai spus Anastase.
Totodată, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a susţinut că ar fi dorit în această şedinţă a Birourilor reunite să discute situaţia numirilor de la BNR.
Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close