Antena 3 CNN Politică PDL neagă posibilitatea demisiei Executivului Boc. Guvernul intră totuşi în şedinţă

PDL neagă posibilitatea demisiei Executivului Boc. Guvernul intră totuşi în şedinţă

PDL neagă posibilitatea demisiei Executivului Boc. Guvernul intră totuşi în şedinţă
Sursa foto: Guvern
12 Oct 2009   •   12:29

PDL nu a discutat niciodată posibilitatea unei eventuale demisii a Guvernului Boc 2 în cazul în care CCR declară constituţional demersul Opoziţiei privind iniţierea moţiunii de cenzură, susţin lideri ai acestui partid. Totuşi surse guvernamentale afirmă că Guvernul Boc s-ar putea întruni astăzi, la ora 13.00, la Palatul Victoria pentru a adopta ultimele măsuri prin ordonanţe de urgenţă şi a-şi anunţa demisia. Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur dă asigurări că Guvernul nu va fugi de responsabilitatea guvernării şi că se va prezenta la dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură. PDL a purtat duminică o serie de negocieri cu reprezentanţii UDMR, surse din ambele partide sugerând că Uniunea, semnatară a moţiunii de cenzură alături de PNL, va recomanda propriilor parlamentari să voteze ?cum le dictează conştiinţa? pentru păstrarea la putere a actualului executiv.
?PDL este partidul care se supune acestei decizii, aşteptăm acest moment. PDL este optimist şi crede că pe de o parte voturile parlamentarilor noştri dar şi a parlamentarilor responsabili din celelalte partide, şi mă refer la PNL, PSD, UDMR, pentru a nu declaşna o criză, vor face ca această moţiune să nu treacă", a afirmat la finalul şedinţei BPN a PDL, Gheorghe Flutur.

Flutur a arătat că este "o perioadă în care România are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate atât pentru a trece cu efecte benefice pentru populaţie criza cât şi pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale".?

El a susţinut că în cadrul partidului nu s-a discutat posibilitatea demisiei guvernului Boc 2 în cazul în care Curtea Constituţională va aproba moţiunea de cenzură a mPNL.
Şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga a declarat, înaintea şedinţei BPN, că în partid nu s-a discutat niciodată despre o eventuală demisie a Executivului
"Nu am avut niciodată o astfel de discuţie în partid. Absolut niciodată. Asta nu înseamnă că dacă un ziarist lansează o temă, dumneavoastră o luaţi de bună şi noi trebuie să comentăm", a spus Blaga.
Întrebat dacă PDL are majoritatea necesară pentru respingerea moţiunii de cenzură, Blaga a răspuns: "Asta se va vedea mâine (marţi, când este programată dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură).
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close