Antena 3 CNN Politică PNL i-a exclus din propriile grupuri parlamentare pe aleşii care au chiulit la votul moţiunii

PNL i-a exclus din propriile grupuri parlamentare pe aleşii care au chiulit la votul moţiunii

PNL i-a exclus din propriile grupuri parlamentare pe aleşii care au chiulit la votul moţiunii
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
13 Oct 2009   •   17:43

Grupurile parlamentare ale PNL din Cameră şi Senat au decis, marţi, sacţionarea chiulului la care s-au pretat trei deputaţi - Tăbugan, Păsat şi Rebengiuc şi doi senatori liberali-Mărcuţianu şi Măgureanu, la votarea moţiunii de cenzurp, cei în cauză fiind excluşi din aceste structuri de partid. Cei cinci parlamentri riscă şi excluderea din partid , anunţat liderul deputaţilor PNL Călin Popescu Tăriceanu.
"Am avut o scurtă şedinţă a grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor. Grupul a hotărât sancţionarea celor care azi (marţi-nr ) au lipsit de la votul pe moţiunea de cenzură, o sancţiune de excludere din grup şi propunerea către organele statutare de discutare chiar la limită a excluderilor din partid. Sunt trei parlamentari la care doresc să mă refer Dan Păsat, Ioan Tăbugan şi Neculai Rebengiuc", a precizat Tăriceanu.
Fostul premier a explicat că "în toate democraţiile serioase cu un trecut consistent nu se admite niciodată o astfel de defecţiune", ca atare nici liberalii nu pot rămâne indiferenţi faţă de atitudinea unor colegi care, "atunci când partidul este angajat într-o miză extrem de importantă cum e cea a căderii Guvernului, să absenteze în mod nejustificat", trădând idealurile PNL.
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti a declarat, la rândul său, că au fost excluşi din rândul parlamentarilor liberali, senatorii Ovidius Mărcuţianu şi Cezar Mircea Măgureanu, anunţând că, în momentul părăsirii definitive a partidului, vor fi înlocuiţi şi de la comisiile în care activează.
"Având în vedere faptul că nu au participat la dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, Mărcuţianu şi Măgureanu, de astăzi nu fac parte din grupul parlamentar al PNL de la Senat, unul dintre deputaţi fiind iertat pentru ca este internat", a spus Haşotti.
În cazul deputatului Dan Bordeianu, internat în spital, liberalii vor lua o decizie asupra excluderii sau menţinerii acestuia în grup după ce vor clarifica situaţia medicală a acestuia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close