Antena 3 CNN Politică PNL şi PSD, la un pas de alianţă: Votul final va fi dat pe 5 februarie

PNL şi PSD, la un pas de alianţă: Votul final va fi dat pe 5 februarie

PNL şi PSD, la un pas de alianţă: Votul final va fi dat pe 5 februarie
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Ian 2011   •   12:48

Preşedinţii PNL şi PSD, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă comună susţinută la Muzeul Unirii din Iaşi, că sunt dispuşi să formeze o alianţă politică înregistrată din punct de vedere juridic. Acest lucru urmează să fie decis prin vot de către cele două partide în data de 5 februarie. Liderul liberal a precizat că decizia anunţată luni este împărtăşită şi de Partidul Conservator.

Preşedintele PNL a declarat că s-a convenit ca în 5 februarie Delegaţia Permanentă să dea votul pentru constituirea unei alianţe juridice cu PSD, care va merge în alegeri pe principiul parităţii. La rândul său, liderul social-democraţilor a anunţat că în aceeaşi zi va fi convocat Consiliul Naţional al PSD, la care va propune formarea unei alianţe cu PNL, a unei platforme politice înregistrate juridic.

"Suntem la Iaşi, este 24 ianuarie şi aici, în acest loc special al istoriei, culturii şi spiritualităţii româneşti, în această zi sepcială din istoria României, spun din partea PNL că suntem dispuşi să purcedem la constituirea unui act politic major, constituirea unei forţe politice care să ofere şansă tuturor românilor care nu şi-au pierdut speranţa, şansa revenirii la o ţară şi la o societate cu o funcţionare normală", a anunţat Antonescu.

Reprezentarea pe liste, paritară

Liderul PNL a precizat că, în urma consultărilor avute în ultimele săptămâni cu organizaţiile, liderii, parlamentarii şi oamenii reprezentantivi ai PNL, cu o largă majoritate s-a degajat ideea că trebuie să se facă astăzi acest pas.

"Am discutat cu partenerii din PSD şi vom pune în discuţia şi votul organizaţiilor noastre politice, Delegaţia Permanentă în cazul nostru, în 5 februarie, votul şi decizia asupra constitutirii unei alianţe electorale, juridice, cu obiective majore pentru români în următorii ani", a mai spus Antonescu.

Totodată, preşedintele PNL a precizat că reprezentarea pe liste la alegeri va fi paritară, 50% PNL şi 50%  PSD.

Antonescu, despre alianţa cu PSD


Alianţa, concepută să funcţioneze cel puţin până în 2016

Crin Antonescu a mai anunţat că alianţa este concepută să funcţioneze cel puţin până în 2016, "pentru a cuprinde cel puţin un ciclu electoral întreg". Cât priveşte Partidul Conservator, liderul liberal susţine că reprezentanţii acestei formaţiuni împărtăşesc opiniile referitoare la alianţa cu PSD.

Vezi declaraţia preşedintelui PC despre alianţa celor trei partide

La rândul său, preşedintele PSD a anunţat că va propune Consiliului Naţional al partidului pe care îl conduce formarea unei platforme politice înregistrate din punct de vedere juridic. "Voi propune ca alianţa să fie pe termen mediu sau chiar termen lung, să aibă obiective care ţin de democraţie, de funcţionarea statului", a spus liderul PSD.

Scopul acestei alianţe, mai susţine Ponta, este oprirea "măsurilor antisociale şi antinaţionale ale acestei puteri" şi relansarea economiei.

"Dacă pe 5 februarie se va aproba această alianţă, voi fi mândru şi încrezător să semnez alături de domnul Antonescu o platformă politică care va încerca reconstruirea României", a mai spus Victor Ponta.

Ponta, despre alianţa cu PNL



×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close