Antena 3 Politică Ponta, către Jeffrey Franks: Dumneavoastră sunteţi premierul României

Ponta, către Jeffrey Franks: Dumneavoastră sunteţi premierul României

de O.P.    |    04 Noi 2011   •   13:00
Ponta, către Jeffrey Franks: Dumneavoastră sunteţi premierul României
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Preşedintele PSD, Victor Ponta îl creditează pe şeful delegaţiei FMI, J.Franks, drept premierul României. Declaraţia a fost făcută la întâlnirea liderilor USL cu membrii delegaţiei FMI.  Liderii opoziţiei le-au prezentat oficialilor FMI propunerile pentru bugetul de stat pe anul viitor şi au criticat legile proaste ale actualei guvernări.

"Problema de fond e că după trei ani România se află într-o situaţie mai rea decât 2009, economică şi socială. Guvernul a ratat din nou toate ţintele asumate la începutul anului, iar promisiunile puterii pe legea pensiilor şi restituirea salariilor nu au fost ţinute. E evident eşecul acestor trei ani. România e mai prost pregătită pentru noua recesiune. Dacă în 2009 cineva vorbea de centuri de siguranţă, pentru 2012 vorbim de aceleaşi centuri", a spus Ponta.

El a precizat că USL a transmis FMI principala sa critică în legătură cu faptul că în discuţiile dintre reprezentanţii Fondului şi Guvernul român nu s-a pus problema locurilor de muncă ce ar trebui create în 2012.

"Nu se creează prin măsurile preconizate în 2012 locuri de muncă. Vor fi restructurări în zona bugetară şi în companiile de stat, asta însemană şomaj", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că FMI şi-a exprimat acordul cu opoziţia în ceea ce priveşte faptul că mărirea de pensii şi salarii în al doilea semestru al anului 2012 reprezintă o măsură interzisă prin legea responsabilităţii fiscale.

 
Get Adobe Flash player


  
×
Subiecte în articol: Victor Ponta Jeffrey Franks FMI

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close