Antena 3 CNN Politică Ponta cere preşedintelui Băsescu să discute cu partidele şi numirile în deconcentrate

Ponta cere preşedintelui Băsescu să discute cu partidele şi numirile în deconcentrate

Ponta cere preşedintelui Băsescu să discute cu partidele şi numirile în deconcentrate
Sursa foto: Victor Ponta
26 Apr 2010   •   13:17

PSD va merge la Cotroceni atât pentru a discuta despre legea de funcţionare a ANI, cât şi pe legea de modificare a statutului funcţionarului public care vizează ocuparea funcţiilor de conducere în serviciile deconcentrate, după ce Curtea Constituţională a respins ca neconstituţională a treia iniţiativă a guvernului în acest sens.

?Vom merge la ora 17 la consultări cu preşedintele ţării pe două teme principale: pe cea anunţată de preşedinte şi, în acelaşi timp, cu solicitarea către preşedinte să discutăm soluţiile pentru legea pe statutul funcţionarului public. Vis-a vis de ANI vom susţine existenţa acestei Agenţii. Vom susţine ideea de respecta Constituţia României şi de a reglementa funcţionarea ANI prin lege, nu prin OUG şi, dacă va fi timp astăzi, poate vom încerca sădiscutăm cu preşedintele cum facem ca după atâta timp să fim tot mai mult în impas. Avem DNA, ANI şi ANAF şi în fiecare zi românii văd mai multă corupţie în România? a anunţat luni liderul acestei formaţiuni, Victor Ponta.
Ponta a minimalizat însă importanţa consultării reprezentanţilor Opoziţiei pe tema legii Ani, apreciind că decizia va fi luată de fapt după consultările de la Cotroceni cu partidele puterii din cursul serii.
El s-a pronunţat pentru existenţa ANI printr-o lege care să ţină cont de punctul de vedere al Curţii Constituţionale, lege elaborată de Parlament şi nu prin ordonanţă de urgenţă.
"Suntem interesaţi să vedem cum facem ca, după atâta timp şi atâtea eforturi în lupta anticorupţie, să fim din ce în ce mai mult în impas. Avem DNA, avem ANI, avem ANAF şi alte structuri, dar avem în fiecare zi tot mai multă corupţie, tot mai multă lipsă de integritate şi lipsă de transparenţă. Vrem să vedem dacă, dincolo de vorbe frumoase, puterea actuală poate să obţină şi rezultate concrete, nu doar să constate lipsa de eficienţă a structurilor", a afirmat preşedintele PSD.

În ceea ce priveşte legea statutului funcţionarilor publici, preşedintele PSD a amintit că CCR a declarat neconstituţională ultima reglementare iniţiată de guvern şi de o parte din majoritatea parlamentară. Drept urmare el a precizat că va cere şefului statului elaborare unui un calendar clar al adoptării unor norme legislative pentru structurile deconcentrate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close