Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu votăm legea ANI. Susţinem revenirea la TVA de 19%

Ponta: Nu votăm legea ANI. Susţinem revenirea la TVA de 19%

Ponta: Nu votăm legea ANI. Susţinem revenirea la TVA de 19%
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Aug 2010   •   10:33

Social-democraţii s-au reunit marţi în şedinţă. Senatorii formaţiunii vor asigura doar cvorumul necesar pentru şedinţa Senatului. PSD a anunţat că se va abţine de la votul asupra Legii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că social democraţii vor vota în cazul ordonanţei privind taxa pe valoarea adăugată.

? În comisii s-a votat penteru revenirea la TVA de 19%, la propunerea noastră de TVA 5% la alimentele de bază, şi propunerea liberalilor de 5% la construcţii? a declarat Ponta.

?La ANI vom asigura cvorumul, iar dacă cei de la PDL consideră că e atât de importantă legea ANI, să o voteze? a mai spus liderul PSD.

Biroul permanent al Senatului a hotărât ca ordonanţele de urgenţă privind majorarea TVA la 24% şi finanţele locale să fie dezbăture în plen înainte de legea ANI.

Ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu a respins posibilitatea ca taxa pe valoarea adăugată pentru alimentele de bază să fie de 5%, aşa cum a decis Comisia de Buget-finanţe a Senatului. Ministrul nu este de acord nici cu revenirea TVA la 19%.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta PSD ANI TVA
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close