Antena 3 CNN Politică Ponta: Orban a fost umilit "din prostie" şi la ordin politic de europarlamentari PDL. O mare măgărie

Ponta: Orban a fost umilit "din prostie" şi la ordin politic de europarlamentari PDL. O mare măgărie

Ponta: Orban a fost umilit "din prostie" şi la ordin politic de europarlamentari PDL. O mare măgărie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Sep 2012   •   11:37

Ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban, fost ministru chiar în Guvernul PDL, a fost umilit "din prostie" din cauza unui ordin politic transmis europarlamentarilor democrat-liberali, care au venit special în locul unor parlamentari PPE şi i-au convins şi pe alţii să voteze împotriva acestuia, consideră premierul Victor Ponta.

"Aşa măgărie nu am văzut în acest an", a spus Ponta la un post TV, arătând că regula este ca europarlamentarii dintr-o ţară să îl susţină pe candidatul acelui stat la un post în Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

Europarlamentarii PSD l-au susţinut prin vot pe Dacian Cioloş, propus de Guvernul PDL pentru postul de comisar european, susţine Ponta.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat joi, că premierul Victor Ponta nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre candidatura lui Leonard Orban pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, după ce acesta a primit aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a Parlamentului European.

De asemenea, Diaconescu mai spune că susţinerea lui Leonard Orban pentru postul de la Curtea Europeană de Audit trebuia negociată în PE, el arătând că atitudinea "ciudoasă" nu ajută la nimic.

"Nu poţi într-o zi în Parlamentul European să insulţi un comisar european, după care a doua zi să te îndrepţi către susţinerea unei candidaturi într-un post destul de relevant. Este o chestiune de bun simţ!", mai declară Diaconescu.

Leonard Orban a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, el primind 14 voturi "împotrivă" şi 12 "pentru".

Liderul delegaţiei de europarlamentari ai PSD şi membru al Comisiei respective, Cătălin Ivan, a declarat că grupurile socialist şi liberal au votat favorabil lui Orban, însă voturile împotrivă au venit din partea popularilor europeni, printre aceştia numărându-se şi unii europarlamentari români de la PDL.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta leonard orban sustinere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close