Antena 3 CNN Politică Ponta: Raportul CE pe justiţie, instrument birocratic depăşit, care trece sub tăcere cazul Ridzi

Ponta: Raportul CE pe justiţie, instrument birocratic depăşit, care trece sub tăcere cazul Ridzi

Ponta: Raportul CE pe justiţie, instrument birocratic depăşit, care trece sub tăcere cazul Ridzi
Sursa foto: Victor Ponta
21 Iul 2009   •   14:02

Social-democraţii pun sub semnul întrebării seriozitatea conţinutului raportului Comisiei Europne pe justiţia din România, nemulţumiţi că acest document nu face referire deloc la cazul fostului ministru PDL al Tineretului, Monica Iacob Ridzi şi recomandă continuare monitorizării deşi sunt lăudate progresele din domeniu. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat, marţi, că raportul CE este un instrument birocratic depăşit, întocmit de nişte funcţionari care nu sunt interesaţi de sistemul judiciar din ţara noastră decât o dată pe an.
Deputatul PSD a criticat faptul că deşi în document se menţionează progresele înregistrate de România în domeniul Justiţiei, se decide continuarea monitorizării, cu precizarea că următoarea raportare a Comisiei va fi în vara anului 2010.
"Rămânem cu un raport de ţară care nu spune decât că ne vedem la anul, dacă după patru ani de tratament prin aceste rapoarte ne aflăm în aceeaşi situaţie de monitorizare atunci este acest tratament este inutil", a spus Ponta, care a arătat că nu înţelege de ce nu se ridică monitorizarea CE de vreme ce România este lăudată în raport pentru adoptarea codurilor Penal şi Civil.
Ponta s-a arătat indignat şi că DNA, care este lăudat de Comisia Europeană, trece sub tăcere despre scandalul în care este implicat un actual fost ministru al Tineretului.
?Până în vara anului viitor nu mai interesează pe nimeni din secretariatul CE ce se mai întâmplă în România? a comentat deputatul PSD.
În opinia parlamentarului social-democrat, brirocraţii de la Bruxelles nu ţin seama de realităţile actuale ale sistemului judiciar din România.
?Ar trebui să ne intereseze ca astăzi maine câteva milioane de români or să se ducî în intanţe acolo unde judecatorii nu şi-au primit sporurile, und egrefierii se află în plină grevă, penitenciarele în conflict cu statul iar România cu cel mai mare număr de cazuri la CEDO. Raportul de ţară a rămas doar un instrument bricocratic total depăşit şi care o data pe an, o zi sau două foloseşte la bătălia politică? a conchis Ponta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close