x close

Ponta: Trebuie să spunem şi în Europa că soluţiile de austeritate nu au dus la lucruri bune

de S.T.    |    18 Aug 2014   •   16:19
Ponta: Trebuie să spunem şi în Europa că soluţiile de austeritate nu au dus la lucruri bune Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la deschiderea manifestării Diaspora Estival de la Eforie Nord, că direcţia economică în care merge România depinde şi de evoluţiile din economia UE, iar în plan european trebuie arătat că soluţiile de austeritate înseamnă până la urmă pierderea războiului economic la nivel global.

"Din punct de vedere economic, singura soluţie pe termen mediu şi lung este aceea de a arăta ca România şi Europa merg în aceiași direcţie. În România, în ultima săptămână a fost un concurs "cine zice că-i mai rău" în România. Mă rog, avem creştere economică de 2,6%, am creat noi locuri de muncă, avem o producție industrială, export, economie care s-a refăcut după criză. Problema este care este direcţia în care merge şi România şi Europa. În realitate, cred că ceea ce trebuie să facem şi în România şi în Europa este să stabilim direcția. Mergem spre direcția 2009-2010, austeritate, tăiem peste tot", a afirmat şeful Guvernului, informează Agerpres.

De asemenea, prim-ministrul a arătat că pe lângă problemele create de austeritate în România, cunoaște și ce s-a întâmplat în țări Spania sau Italia, care sunt încă puternic afectate de șomaj. "Ştiu foarte bine de ce în Marea Britanie există această mare nemulțumire care este canalizată tot timpul spre alții ca să nu se canalizeze spre proprii decidenţi", a adăugat el.

"În realitate ceea ce trebuie să facem și în România și în Europa este să spunem că soluțiile care au fost adoptate în ultimii ani nu au dus la lucruri bune, de fiecare dată s-a tăiat de la oameni, cei care au fost afectați au fost oamenii şi cei care au avut de câștigat au fost cei cu marile firme și marile afaceri. Eu cred că rolul pe care România trebuie să-l joace mai departe este să sprijine ideea că Europa în care câștigă doar marile companii şi marile bănci, și de fiecare dată oamenii au doar de pierdut, fie că sunt din România, Spania sau Anglia, va pierde războiul economic, mai devreme sau mai târziu", a mai spus premierul.

Citeşte mai multe despre:

Victor Ponta Europa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati