Antena 3 CNN Politică Portretul robot al politicianului ideal, în viziunea afaceriştilor

Portretul robot al politicianului ideal, în viziunea afaceriştilor

Portretul robot al politicianului ideal, în viziunea afaceriştilor
15 Feb 2008   •   13:33

Un politician onest, cinstit, capabil să facă faţă provocărilor din România de azi şi care să nu fie isteric. Acesta este portretul candidatului pe care oamenii de afaceri l-ar susţine financiar în campania electorală. Portretul a fost creionat de Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu, la emisiunea „Ştirea Zilei” de la Antena 3. Dinu Patriciu a prezentat care sunt calităţile omului politic a cărui campanie electorală ar putea să o susţină financiar.

"Simpatici sunt cei care înţeleg că interesul naţional e suma intereselor cetăţenilor şi a corporaţiilor care plătesc impozite. Liniştea e prosperă... alţi politicieni zgomotoşi sau isterici nu o să îi sponsorizez niciodată", a explicat Patriciu.
 La rândul său, Dan Voiculescu a declarat că ar susţine financiar un politician capabil să facă faţă provocărilor cu care se confruntă România în ziua de azi.  "Să fie f. capabil, să înţeleagă că ne aflăm în turbo capitalism-privatizare şi globalizare, să fie inteligent şi să profite, şi să fie onest, să nu fure", susţine Voiculescu. În 2004, Dinu Patriciu, deşi membru PNL, a susţinut financiar un democrat şi un social-democrat în alegerile pentru primăria capitalei. Mai exact, a finanţat şi campania lui Adriean Videanu, şi pe cea a lui Mircea Geoană. Patriciu spunea la acea vreme că ar mai sponsoriza atât PSD, cât şi PD dacă cele două partide vor avea candidaţi care să îl convingă.

Antena 3
 

 

×
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close