Posibil Congres PSD în toamnă pentru statut şi unele funcţii de partid

03 Mai 2010   •   10:36
Posibil Congres PSD în toamnă pentru statut şi unele funcţii de partid 
Liviu Dragnea
PSD ar putea avea un al doilea Congres convocat în toamnă, pentru modificarea Statutului partidului. Social-democraţii continuă să funcţioneze în baza vechiului statut de vreme ce la Congresul de la începutul acestui an a fost aleasă numai garnitura de conducere a acestei formaţiuni.
În aceste condiţii, un eventual Consiliu Naţional din toamnă ar putea îmbrăca forma unui Congres special destinat adoptării acestui regulament intern, cât şi alegerii unor persoane în alte funcţii de conducere, care ar putea apărea prin modificarea acestui document. Potrivit unor surse social-democrate, secretarul general al partidului, Liviu Dragnea lucrează deja la un asemenea regulement intern, care priveşte şi regimul cotizaţiilor a căror valoare ar putea fi mărită, în timp ce sancţiunile pentru neplata lor ar putea fi înăsprite.
Deşi va lua în discuţie unelfuncţii de conducere, viitorul Copngres nu va viza punerea din nou la bătarie a funcţiilor de preşedinte al partidului sau a celor de vicepreşedinte, posturi în care au fost aleşi o serie de social-democraţi la Congresul din luna februarie, mai precizează sursele citate.
Antena3.ro

Parteneri
x close