Antena 3 CNN Politică Prefectul Capitalei a fost înlocuit din funcţie (VIDEO)

Prefectul Capitalei a fost înlocuit din funcţie (VIDEO)

Prefectul Capitalei a fost înlocuit din funcţie <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Aug 2007   •   21:16

Mioara Mantale a fost schimbată marţi din funcţia de prefect al Capitalei, prin decizia prim-ministrului. În locul ei a fost numit Cătălin Deaconescu, care până în prezent ocupa funcţia de subprefect al Bucureştiului. Mantale va ocupa funcţia de subprefect al Capitalei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Reacţia Mioarei Mantale ? Mutarea mea este o retrogradare -
Mioara Mantale a declarat că încă nu a primit înştiinţare oficială din partea Guvernului cu privire la înlăturarea sa din funcţie. ?Dacă Guvernul a respectat legea prin această decizie, atunci mă voi conforma hotărârii, dacă însă este vorba despre un abuz, atunci mă voi adresa forurilor superioare?, a precizat fostul prefect în cadrul unei conferinţe de presă.

Mantale a precizat că ?mutarea mea este o retrogadare şi, de la începutul mandatului, nu am primit nicio mustrare sau vreo sancţiune din partea Guvernului sau a ministerului. În condiţiile în care decizia Guvernului se referă la îmbunătăţirea activităţii, nu consider că asta se poate face mutând prefectul pe o poziţie inferioară". Întrebată ce se află în spatele acestei decizii, fostul prefect a declarat că aşteaptă ca hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial, după care va face o comunicare oficială.

Cătălin Deaconescu - Nu comentez această decizie
Prefectul Capitalei a venit însoţit în faţa presei de toţi cei trei subprefecţi, Cătălin Deaconescu, Simion Costel şi Coruţ Cristina. Cătălin Deaconescu, cel care o va înlocui pe Mioara Mantale prin decizia Executivului la prefectura Bucureştiului, a ţinut să precizeze că nu comentează decizia Guvernului, pentru că ?nu este rolul său de a face acest lucru?, completând că aşteaptă şi el publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Guvernului. ? Noi am dovedit că suntem o echipă şi sunt convins că lucrurile pot funcţiona bine în continuare?, a declarat Deaconescu, asigurând că echipa se va ocupa în continuare de rezolvarea problemelor Capitalei.

Cătălin Deaconescu - viitorul prefect al Capitalei
Cătălin Deaconescu are 29 de ani şi a fost vicepreşedinte al PNL Bucureşti sector 3 în perioada iunie-decembrie 2005, este absolvent al Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Lista prefecţilor schimbaţi marţi din funcţii
De asemenea, prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a fost numit inspector guvernamental, iar în locul său a fost numit temporar Gheorghe Sorescu. Prefectul judeţului Vaslui, Ioan Zaharia, a fost trecut şi el în rândul înalţilor funcţionari publici, fiind înlocuit temporar de Ciprian Iftimoaie.

În judeţul Vrancea, Dragoş Mircea a fost numit prefect în locul lui Ion Oprea, în timp ce, în judeţul Mehedinţi, Sevastian Bâzoi a devenit prefect în locul lui Marius Bâlu. Cei schimbaţi din funcţie vor ocupa în continuare funcţia de subprefect.

Camelia Spătaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că aceste măsuri sunt menite ?să ducă la îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii guvernamentale?.

Mioara Mantale - prima femeie prefect din istoria Capitalei
Mioara Mantale a fost nominalizată la funcţia de prefect al Bucureştiului în ianuarie 2005, de conducerea Partidului Democrat, devenind prima femeie prefect din istoria Capitalei. În decembrie 2005, ea a susţinut examenul de atestare pe post şi a demisionat din PD în favoarea funcţiei din administraţie, potrivit legii.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close