Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă, veste bună pentru profesori: ”Își vor primi banii!”

Premierul Nicolae Ciucă, veste bună pentru profesori: ”Își vor primi banii!”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut primele declarații cu privire la măsurile de sprijinire a mediului de afaceri. Totodată, premierul a anunțat că personalul din învățământ își va primi drepturile salariale.

Premierul Nicolae Ciucă, veste bună pentru profesori: ”Își vor primi banii!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    14 Apr 2022   •   11:50

”Am discutat despre măsurile pe care le-am luat astfel încât portul Constanța să își mărească tot ceea ce ține de infrastructura de operare. În această infrastructură componenta Feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari și astfel prin hotărârea de astăzi, vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea să operaționalizăm tot ceea ce ani buni de zile a fost blocat de vagoanele care au zăcut efectiv pe interiorul infrastructurii feroviare din portul Constanța. Prin această măsură vom continua să asigurăm ritm și capacitate tuturor activităților de transport din port.

Suntem de asemenea preocupați de a asigura reglementările necesare pentru ca mediul de afaceri să beneficieze de măsura pe care am stabilit-o în acest pachet de măsuri și cei care vor continuă să investească peste un milion de euro în economie să beneficieze de sprijinul statului. Este o măsură care va intra în vigoare la 1 Mai. Guvernul are deja pregătite pe toate măsurile astfel încât să putem să asigurăm mediului de afaceri spațiul necesar și sprijinul necesar pentru a putea să continue să investească.

Suntem, de asemenea,  în măsură ca astăzi să asigurăm plata diferențelor salariale pentru drepturile cuvenite și neîncasate de către personalul didactic din învățământ. Am reușit ca prin măsurile pe care le luăm să actualizăm plata acestor drepturi la rata inflației”, a declarat premierul Nicolae Ciucă

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close