x close

Preşedintele Băsescu: Am trimis CSM o copie a acordului de coabitare

de S.T.    |    08 Oct 2013   •   18:37
Preşedintele Băsescu: Am trimis CSM o copie a acordului de coabitare 534 Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la Cotroceni, că a trimis către CSM o copie a acordului de coabitare.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui:
    .
-Felicit CSM la promptitudinea de a apăra reputaţia unui procuror, asta înseamnă că politicul nu poate face tot ceea ce vrea.

- Am trimis la CSM o copie a acordului de coabitare. Acordul, necesar pentru a evita un blocaj.

-Pactul a fost ideea consilierilor.

- Am găsit această soluţie pe care mi-o propusesem imediat după invalidarea referendumului. România a optat ca primii oameni în stat să fie Crin Antonescu şi Ponta, primii responsabili ai loviturii de stat. Nu le-am întins mâna lor. Amândoi sunt ca doi bebeluşi din punct de vedere a înţelegerii funcţionării instituţiile statului.

-Semnarea pactului de coabitare l-a făcut frecventabil pe Ponta.

-Crin Antonescu a rămas profund nefrecventabil.

-Lipsa pactului de coabitare înseamnă un blocaj


-Acest acord reflectă o mare îngrijorare a mea. Aceşti oameni(Antonescu şi Ponta- n.r.)nu vor respecta constituţia şi legile, cum nu au respectat când au pus în practică lovitura de stat din 2012 eşuată.

-Sunt foarte multe domenii în care cele 2 segmente ale puterii executive, preşedinte şi guvern, au atribuţiuni: decorare, avansarea la gradul de general, numirea în funcţii de conducere în parchete, a ambasadorilor(...). Dacă există rea credinţă, oricare îl poate bloca pe celălalt în acest proces.

-Acordul trebuie respectat pentru consolidarea credibilizării instituţiilor.


-Am o singură propunere pentru un adjunct de şef de secţie, care stă la mine în mapă de doi ani şi căruia nu i-am dat un rezultat. Am avut dubiile mele. Când propunerea era susţinută de Morar, nici nu am vrut să-l jignesc, nici să-mi impun punctul de vedere.

-Ponta are raniţa plină de plagiate.

-Acordul obligă la consultarea preşedintelui la orice deplasare atât la Consiliul UE, cât şi în cele individuale ale primului ministru. Preşedintele participând la CE, dacă miniştrii care merg la Consiliul UE nu-şi coordonează poziţia trebuie să muncesc enorm să îndrept ce au făcut acolo.


-În deplasărere externe bilaterale, bine că le-a făcut, rău că le-a făcut prost. Singura la care ne-am consultat a fost cea din Germania.

-Ponta e un fel de Oprescu, dar de mai proastă calitate. Nici ăla (Oprescu, n.r.) nu face nimic şi se ocupă cu şmecherii de pe malul Dâmboviţei.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati