Antena 3 CNN Politică Preşedintele PNL Bucureşti Andrei Chiliman dă în judecată RATB

Preşedintele PNL Bucureşti Andrei Chiliman dă în judecată RATB

Preşedintele PNL Bucureşti Andrei Chiliman dă în judecată RATB
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Apr 2011   •   20:00

Andrei Chiliman, preşedintele PNL Bucureşti a transmis luni printr-un comunicat de presă că va formula o plângere penală împotriva conducerii RATB pentru abuz în serviciu şi distrugere, conform Mediafax.

Chiliman a menţionat că angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti au distrus 60 de bannere stradale autorizate ale campaniei iniţiate de Alianţa de Centru Dreapta intitulată "Apără Bucureştiul”.

"Ultimul exemplu în acest sens îl constituie acţiunea RATB de distrugere a bannerelor stradale ale campaniei "Apără Bucureştiul”, iniţiată de Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC, materiale al căror amplasament este autorizat de autorităţile competente şi înlocuirea acestora cu materialele de campanie ale Elenei Udrea. În dimineaţa de 11 aprilie, echipe de angajaţi ai RATB, plătiţi din banii bucureştenilor pentru a asigura buna funcţionare a transportului în comun din Capitală, au fost desemnate să vandalizeze cele 60 de bannere stradale prin intermediul cărora sunt denunţate intenţiile mafei PD de jefuire a banului public prin aşa-numita "Lege a Capitalei”, promovată de Elena Udrea", se arată în comunicat.

"Vandalismul politic al RATB a fost plătit de consilierii generali ai PD cu o suplimentare de fonduri în cuantum de 141 de milioane de lei, bani luaţi din fondurile destinate Stadionului Naţional şi marilor lucrări de infrastructură din Bucureşti. Partidul Naţional Liberal consideră că slugărnicia specific pedistă şi vandalismul politic al conducerii RATB trebuie sancţionate. De asemenea, apreciem că faptele comise au un vădit caracter penal, considerent pe baza căruia vom formula plângere penală împotriva conducerii RATB pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi distrugere", se mai arată în comunicat.

PNL şi PC au instalat 60 de corturi în Bucureşti şi au amplasat, săptămâna trecută, bannere pe stâlpi, cu mesajul "Apără Bucureştiul de Elena Udrea. Semnează pentru referendum".

În replică, RATB a transmis un comunicat în care se menţionează că se confruntă, în ultima perioadă, cu un număr tot mai mare de panouri publicitare, bannere şi afişe montate abuziv pe stâlpii aflaţi în administrarea Regiei.

"Până în prezent, la RATB nu s-a înregistrat nicio cerere de la PNL Bucureşti, în vederea închirierii stâlpilor, motiv pentru care s-a procedat la demontarea tuturor panourilor publicitare, afişelor şi bannerelor montate pe stâlpii Regiei. Toţi cei interesaţi de închirierea stâlpilor aflaţi în administrarea RATB sunt rugaţi să ni se adreseze", se mai arată în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: andrei chiliman PNL PC
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close