Antena 3 CNN Politică Primul mesaj al lui Liviu Dragnea în ziua revocării Laurei Codruța Kovesi

Primul mesaj al lui Liviu Dragnea în ziua revocării Laurei Codruța Kovesi

Primul mesaj al lui Liviu Dragnea în ziua revocării Laurei Codruța Kovesi
09 Iul 2018   •   16:16

Liderul PSD, Liviu Dragnea a transmis primul mesaj, după revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragnea a vorbit despre legea offshore, cea care ne asigură venituri considerabile, din urma exploatării resurselor României din Marea Neagră. PSD nu a cedat și a pus condiții foarte clare pentru exploatarea acestor resurse.

Nu se va îngheța sistemul fiscal, așa cum se cerea de către marile companii și se introduce impozit suplimentar pe veniturile obținute din exploatarea resurselor.

Potrivit lui Liviu Dragnea, România ar urma să încaseze din aceste impozite aplicate aproximativ 20 de miliarde de dolari. 

„O variantă pentru legea offshore, diferită față de varianta care a venit de la Senat. E o lege de importanță uriașă. Au fost multe discuții în spațiul public, postări, luări de poziție, puncta de vedere, unele mai intense, altele mai așezate și o să vă prezint schematic diferențele și în final ce câștig are România.Varianta Senatului era prevăzut un credit fiscal cu toată fiscalitatea înghețată. Adică orice înseamnă fiscalitate în România, dacă ar fi survenit vreo modificare plus 15 – 20 de ani, companiile offshore nu trebuiau să plătească nimic.

În același timp, impozitul pe veniturile suplimentare era eliminat. Al treile obiectiv, ce cantitate de gaze din Marea Neagră rămâne disponibilă pentru piația românească. În varianta Senat 100% contracte bilaterale, înseamnă că încheie contracte, fără ca statul român să știe. Noi avem și acum o diferență de cantitate de gaze necesară pentru a ne acoperi necesarul actual al consumului de gaze din România, practice o dependență față de ruși, din păcate producția de offshore este în scădere.

Acum vă spun ce o să fie în varianta Camerei Deputaților, care va fi votată azi. Creditul fiscal se elimină. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimenare. Asta înseamnă 6,28 miliarde de dolari pe care le încasează statul român, iar la asta se adaugă alte sume. Statul român va câștiga 40 de miliarde de dolari minim”, a spus Liviu Dragnea.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close