Antena 3 CNN Politică Primul scandal major din campanie. Orban condiționează apariția la dezbaterile electorale

Primul scandal major din campanie. Orban condiționează apariția la dezbaterile electorale

Primul scandal major din campanie. Orban condiționează apariția la dezbaterile electorale
de M.Z.    |    03 Apr 2016   •   13:06

Candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Ludic Orban, pare să repete scenariul de la alegerile prezidențiale.

Liberalul o provoacă pe candidata PSD, Gabriela Firea, și a spus că el se gândește să nu participe la nicio dezbatere televizată, decât dacă social-democrata își va prezenta scuze pentru afirmațiile din campania la alegerile prezidențiale.

"Iau în calcul inclusiv măsura extremă de a nu participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD, în cazul în care nu-şi vor cere scuze. (...) Aştept o poziţie oficială din partea PSD, din partea liderului PSD, care a fost şeful campaniei electorale, reamintesc, iar candidatul PSD a fost purtător de cuvânt în campaia prezidenţială. Nu este vorba de nişte personaje minore din PSD", a declarat Ludovic Orban.

Liberalul a reamintit că, în campania electorală prezidenţială cei din PSD "au aruncat găini vii şi moarte în curtea PNL", l-au calomniat pe Klaus Iohannis că a făcut trafic de copii, că nu e potrivit pentru funcţia de preşedinte pentru că nu are copii (afirmaţie făcută de Gabriela Vrânceanu Firea -n.r.), şi că va tăia pensiile.

Astfel, "cer preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi candidatului PSD (Gabriel Vrânceanu Firea – n.r.) să ceară public scuze românilor. Îi avertizez că eu nu am de gând să tolerez obişnuita lor campanie murdară", a spus Orban.

Reacția lui Firea: Orban fuge de o întâlnire cu mine

”Am constatat cu amuzament că bărbația omului politic Ludovic Orban a ținut până a intrat in competiție cu o femeie (...) Iată că a venit și cineva față de care nu mai are argumente”, a spus Gabriela Firea, duminică, într-o intervenție telefonică la emisiunea Ediție de week-end, de la Antena 3.

Cât despre scuze, Firea a motivat că acelea ”au fost afirmații din campanie” și, mai mult, ea susține că și-a prezentat scuze persoanal pentru lucrurile care au deranjat.

”Fuge de o întâlnire cu mine (Ludovic Orban - n.r.), de o dezbatere, pentru că eu sunt om pragmatic, am un program pentru București și știe că el nu are o consistență administrativă, ci o poleială, o aură”, a încheiat candidata PSD la Primăria București, Gabriela Firea.
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close