Antena 3 CNN Politică Principalele partide politice au discutat despre alegerile locale

Principalele partide politice au discutat despre alegerile locale

Principalele partide politice au discutat despre alegerile locale
10 Mar 2008   •   14:33

Principalele partide au discutat luni despre alegerile locale ce vor avea loc pe 1 iunie. În prag de campanie, democrat-liberalii au atacat PNL-ul în special în legătură cu întâlnirea pe care liderii liberali au avut-o cu cei ai PSD, la sfârşitul săptămânii trecute. Sunt analizate primele sondaje, se caută candidaţi pentru principalele municipii. PDL a anunţat că definitivează listele până la sfârşitul lunii, iar liberalii îl lansează în cursa pentru primăria Iaşiului pe ministrul educaţiei Cristian Adomniţei. Liberalii au discutat şi despre "continuarea procesului de coagulare a PNL cu forţele politice de dreapta şi cu cele civile (...) am decis supunerea în delegaţia permanentă a deciziei de fuziune cu acţiunea populară", a declarat luni Ludovic Orban.

Tot luni, preşedintele PSD, Mircea Geoană a anunţat că Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator vor semna, un acord de colaborare parlamentară în opoziţie. Mircea Geoană a precizat că se va întâlni, la Palatul Parlamentului, cu conducerea PC, cu care va semna cu acord de colaborare parlamentară.

Colaborarea PSD-PC va viza, în principal, susţinerea în Parlament a unor iniţiative sociale considerate de ambele formaţiuni politice ca fiind prioritare pentru cetăţeni, între acestea fiind cele referitoare la sprijinul pensionarilor şi al chiriaşilor din casele naţionalizate.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close