Antena 3 CNN Politică PRM îi va solicita lui Băsescu schimbarea lui Morar de la DNA

PRM îi va solicita lui Băsescu schimbarea lui Morar de la DNA

PRM îi va solicita lui Băsescu schimbarea lui Morar de la DNA
08 Aug 2008   •   17:06

              Partidul România Mare (PRM) va solicita la întâlnirea de marţi cu şeful statului nominalizarea unui nou procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), precum şi anchetarea actualului şef al DNA, Daniel Morar, pentru presupuse abuzuri săvârşite, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Totodată, Vadim Tudor a precizat că respectă opiniile Comisiei Europene prezentate în Raportul pe Justiţie pentru România.

„Respectăm opiniile Comisiei Europene, suntem de acord cu începerea urmăririi penale a unor foşti şi actuali demnitari (...), dar, totodată, vom solicita nominalizarea unui alt procuror la conducerea DNA şi anchetarea lui Daniel Morar pentru politizarea inadmisibilă a actului de justiţie şi abuzurile săvârşite”, a declarat liderul PRM.

Vadim Tudor susţine că preşedintele Traian Băsescu urmăreşte, prin invitaţia la consultări adresată partidelor parlamentare, menţinerea lui Morar la conducerea DNA.

„Având în vedere că numirea procurorului-şef al DNA este exclusiv atributul ministrului Justiţiei (...), Băsescu face, de vreo două săptămâni, curte asiduă Guvernului, pentru captarea bunăvoinţei. Aceasta este explicaţia comportamentului său favorabil, paternalist, conciliant”, susţine şeful PRM.

Vadim Tudor a mai declarat că Traian Băsescu „ţine morţiş ca Daniel Morar - adică acel procuror care a muşamalizat dosarul Flota - să rămână în funcţie pentru a continua opera de muşamalizare a celui mai mare scandal de corupţie din România ultimilor 18 ani”.

„Respingem, prin urmare, tentativele de seducţie ale lui Traian Băsescu”, a adăugat Corneliu Vadim Tudor.

Liderul PRM a precizat că va merge la Cotroceni însoţit de vicepreşedintele partidului, Lucian Bolcaş, şi de secretarul general, Gheorghe Funar.

Vadim Tudor a prezentat presei şi invitaţia adresată de şeful statului pentru consultările programate marţi, la Palatul Cotroceni.

Agerpres

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close