”Profetul” Ponta, în 2015, lui Blaga: Cei care m-au scos pe mine din politică vă vor scoate și pe dumneavoastră

de M.Z.    |    28 Sep 2016   •   15:12
”Profetul” Ponta, în 2015, lui Blaga: Cei care m-au scos pe mine din politică vă vor scoate și pe dumneavoastră Foto: Agerpres

”Cei care m-au scos pe mine din politică vă vor scoate și pe dumneavoastră” - asta îi spunea fostul premier Victor Ponta, în urmă cu fix un an, președintelui demisionar al PNL, Vasile Blaga.

Ponta și-a amintit acest lucru și a postat pe Facebook declarația de atunci, însoțită de comentariul "Profetul" Ponta ? - 29 Septembrie 2015. Uf, doar că nimeni nu e profet în țara lui!”.

Premierul Victor Ponta își exprima convingerea, pe 29 septembrie 2015, că cei care l-au scos pe el din politică îl vor scoate și pe copreședintele PNL Vasile Blaga și a adăugat că "PNL a devenit PDL, nu face nimic doar ia de la alții".

”Cei care m-au scos pe mine din politică, din păcate, cred că vă vor scoate și pe dumneavoastră și nu e corect nici pentru mine nici pentru dumneavoastră. Să țineți minte acest lucru", a declarat Ponta la finalul dezbaterii moțiunii de cenzură în plenul Parlamentului, din 2015.

Vasile Blaga a demisionat de la șefia PNL, miercuri, de la conducerea partidului.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, pus miercuri sub control judiciar, este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

În același dosar cu el, este implicat și fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Cei doi sunt urmăriți penal, alături de reprezentantul unei societăți comerciale.

Vasile Blaga este acuzat de trafic de influență, fără luare de mită.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.

Citiți și ”În trei ore, am fost martorii celei mai spectaculoase execuții din politica românească”. Radu Tudor, depre demisia lui Blaga

În dosar, sunt urmăriţi penal Gheorghe Ştefan, la data faptelor vicepreşedinte al unui partid aflat la guvernare şi primar al municipiului Piatra Neamţ, pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă. 

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan -, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

Citiți și: PNL: Vasile Blaga nu va mai candida la alegerile parlamentare

Parteneri
x close