Antena 3 CNN Politică Programul de guvernare al Alianţei PD-L - PSD+PC. Textul integral

Programul de guvernare al Alianţei PD-L - PSD+PC. Textul integral

Programul de guvernare al Alianţei PD-L - PSD+PC. Textul integral
16 Dec 2008   •   11:58

Noua alianţă politică dintre PD-L şi PSD+PC şi-a definitivat programul de guvernare. Acesta are 29 de capitole şi are în vedere guvernarea în perioada 2009 - 2012. Este vorba de programul pe care ar trebui să şi-l asume în Parlament noul Guvern Emil Boc. Programul de guvernare a fost definitivat după demisia lui Theodor Stolojan din funcţia de premier nominalizat.
Capitolul cel mai important în programul de guvernare este dedicat crizei economice şi măsurilor adoptate pentru depăşirea ei. Printre cele mai importante măsuri amintim:
-Menţinerea cotei de impozitare de 16% şi acordarea de compensaţii şi deduceri fiscale pentru persoanele cu venituri mici.
-Ajustarea cheltuielilor bugetare în vederea diminuării deficitului Bugetului General Consolidat până la maxim 2,5% din PIB pentru anul 2009 (faţă de peste 3,5% PIB în 2008).
-Stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată, la valoarea de 600 RON, începând cu 1 ianuarie 2009.
-Creşterea punctului de pensie, începând cu 1 ianuarie 2009, la 45% din salariul mediu brut prognozat pe economie.
-Asigurarea unei pensii sociale minime garantate care să completeze pensia până la 350 lei lunar pentru toţi pensionarii cu cuantumul pensiei sub această sumă, finanţată din bugetul de stat, începând cu 1 iulie 2009.
-Dublarea alocaţiilor pentru copii începând cu 1 iulie 2009.
Capitolele următoare arată direcţiile în care se va acţiona în domenii precum sănătatea, educaţia, infrastructura, agricultura, politica fiscal-bugetară, etc.
Antena3.ro vă prezintă integral textul programului de guvernare al Alianţei PD-L - PSD+PC.
Citiţi programul de guvernare (pdf)
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close