Antena 3 CNN Politică PSD: 2019, ultimul an de creștere economică. Anticipate = Austeritate

PSD: 2019, ultimul an de creștere economică. Anticipate = Austeritate

PSD a reacționat după anunțul INS.

PSD: 2019, ultimul an de creștere economică. Anticipate = Austeritate
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2020   •   14:34

”Partidul Social Democrat consideră că anunțul de vineri al Institutului Național de Statistică privind creșterea economică de 4,1% din 2019 confirmă rezultatele economice bune înregistrate de România în timpul guvernării PSD. Conform datelor disponibile publicate de EUROSTAT, țara noastră se situează pe locul doi în clasamentul Uniunii Europene privind rata de creștere economică din 2019.

După venirea PNL la guvernare, mai mulți indicatori macro-economici s-au deteriorat brusc, iar criza politică creată de obsesia pentru anticipate PNL a președintelui Iohannis ar putea determina intrarea României în recesiune în cursul anului 2020.

Amintim că în ultimele două luni din anul precedent, sub guvernarea PNL, a fost un adevărat dezmăț al cheltuielilor publice (9 miliarde lei în plus), pe fondul scăderii bruște a veniturilor la buget (de la +12,4% în primele 10 luni, la -5% după venirea PNL la guvernare). De asemenea, în cele 3 luni de guvernare, PNL s-a împrumutat cu 10 miliarde euro, de patru ori mai mult față de PSD.

Nu în ultimul rând, înghețarea creșterilor de pensii și salarii și declarațiile iresponsabile ale ministrului Finanțelor privind o posibilă criză economică au acționat ca o frână de mână care a încetinit brusc creșterea economică din România.

În același timp s-au oprit două motoare principale ale economiei Românești: industria, care înregistrează scăderi masive și agricultura, afectată de lipsa măsurilor guvernului pentru compensarea pierderilor fermierilor pe fondul iernii atipice din acest an.

În acest context economic marcat de incertitudini și dezechilibre, singura motivație care poate sta în spatele obsesiei PNL pentru declanșarea alegerilor anticipate este de a obține votul cetățenilor înainte de venirea austerității.

Anticipate = Austeritate”, a transmis PSD.

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Șeful TikTok, pus la zid și umilit în Congresul SUA
x close