Antena 3 CNN Politică PSD: România, din grânarul Europei, a ajuns să importe porumb și grâu

PSD: România, din grânarul Europei, a ajuns să importe porumb și grâu

PSD reacționează după apariția noilor date INS care arată conturarea unui adevărat dezastru în agricultura României. Din grânarul Europei, țara a ajuns să importe porumb și grâu de peste 540 de milioane de euro într-un singur an, acuză social-democrații.

PSD: România, din grânarul Europei, a ajuns să importe porumb și grâu
de Alexandra Dima    |    02 Apr 2021   •   16:34

„În anii 2018 și 2019, agricultura României ocupa locul I la producția de porumb și floarea soarelui în Uniunea Europeană. Iată, însă, că numai după 17 luni de guvernare liberală, datele INS ne arată conturarea unui adevărat dezastru în agricultura României”, spune președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu.

Social-democratul precizează că deficitul de balanță comercială pe produse agroalimentare aproape s-a dublat în 2020.

„România, din grânarul Europei, a ajuns să importe porumb și grâu de peste 540 de milioane de euro într-un singur an. Lipsa programelor de sprijin, a plății despăgubirilor pentru calamitățile de secetă, dar și noi programe de susținere a fermierilor români, conduc către un dezastru accelerat al agriculturii românești. Este clar pentru oricune că actuala coaliție de guvernare USR-PLN servește oricui și interesele oricăror state, mai puțin pe cele ale fermierilor români”, conchide Chesnoiu.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: PSD Camera Deputatilor
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close