Antena 3 Politică PSD, cinci întrebări pentru Iohannis și PNL: De ce a pierdut România la summitul UE?

PSD, cinci întrebări pentru Iohannis și PNL: De ce a pierdut România la summitul UE?

de Denisa Nedelcu    |    23 Iul 2020   •   12:35
PSD, cinci întrebări pentru Iohannis și PNL: De ce a pierdut România la summitul UE?

PSD a adresat, joi, cinci întrebări președintelui Klaus Iohannis și conducerii PNL, susţinând că la negocierile de la summitul UE, România a pierdut bani și a acceptat să-și majoreze contribuțiile la bugetul Uniunii Europene.

"5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL:

1. În propunerea inițială a Comisiei Europene România ar fi primit 31 de miliarde de euro pentru politica de coeziune. ▶️ Acum primim circa 26,8 miliarde. ❎De ce a pierdut România 5 miliarde euro în timpul negocierilor?

2. România a acceptat să crească contribuția la bugetul UE cu 2 până la 5 miliarde euro. ❎ De ce?

3. România nu beneficiază de fonduri pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord Est cu 39% din media UE şi Sud Vest cu 45% din media UE/PIB pe locuitor). ▶️Bulgaria primește 200 milioane euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, Cehia 1,55 miliarde euro pentru sporirea gradului de coeziune regională, Polonia 600 milioane euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, iar Portugalia 300 milioane euro pentru regiuni în tranziție. ❎De ce România nu beneficiază de aceste alocări suplimentare?

PSD: PNL nu a propus niciun proiect pentru fonduri UE. Cum va lua bani?

4. În propunerea inițială a Comisiei România avea alocate 33 de miliarde pentru relansarea economică din care 2/3 erau granturi ▶️ Acum primim 33,5 și doar #jumătate sunt granturi, iar pentru cele 16 miliarde care pot fi accesați în următorii ani trebuie să returnăm 12 miliarde. ❎ De ce?

5. În 9 luni de zile Guvernul PNL nu a propus niciun proiect pentru atragerea fondurilor europene. ❎ Cum va reuși cu #ZEROPROIECTE să acceseze cele 70% dintre fonduri în următorii 2 ani?", este mesajul transmis joi de PSD, pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi dimineaţă, că România a obţinut aproape 80 de miliarde de euro, bani europeni, după patru zile de negocieri dure la Bruxelles.

Este vorba de un acord care s-a încheiat extrem de bine pentru ţara noastă, astfel că am obţinut suma de 79,9 miliarde euro, a spus preşedintele Iohannis, la finalul summitului UE de la Bruxelles.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close