Antena 3 CNN Politică PSD: "Premierul Cîțu dezinformează populația cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu"

PSD: "Premierul Cîțu dezinformează populația cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu"

PSD susţine că premierul Florin Cîţu dezinformează populaţia cu privire la creşterea salariului mediu pe economie şi vorbeşte de o falsă îmbunătăţire a nivelului de trai.

PSD: "Premierul Cîțu dezinformează populația cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Iul 2021   •   14:42

"PSD denunță dezinformarea făcută - în cunoștință de cauză! - de către premierul Florin Cîțu cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediului pe economie, în baza căreia acesta proclamă o falsă îmbunătățire a nivelului de trai din România. 

PSD: "Acest fals grosolan e constatat cu ochiul liber de fiecare român când se uită în portofel"

Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent.

În realitate, Institutul Național de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluția câștigului salarial din România au fost afectate "în contextul situației cauzate de pandemia COVID-19", iar "datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acuratețe, completitudine  și comparabilitate mai redus".. 

În acest sens, INS subliniază că "în câștigul salarial mediu lunar sunt cuprinse și sumele plătite salariaților pentru șomajul tehnic". 

PSD susţine că premierul se laudă cu o creștere a salariului mediu care s-a dat anul trecut în starea de urgență

Altfel spus, Cîțu se laudă cu o creștere a salariului mediu prin raportare la indemnizația de șomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgență și care reprezenta doar 75% din salariul de bază. 

Prin urmare, dacă se face abstracție de această diferență de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaților care au fost nevoiți să intre în șomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observat că evoluția reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflației galopante provocată de guvernarea Cîțu", se arată în comunicatul PSD, transmis, joi, presei.
 

×
Subiecte în articol: salariu minim
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close