Antena 3 Politică PSD face publice dosarele în care Băsescu va fi ANCHETAT dacă pierde referendumul

PSD face publice dosarele în care Băsescu va fi ANCHETAT dacă pierde referendumul

de L.D.    |    22 Iul 2012   •   18:45
PSD face publice dosarele în care Băsescu va fi ANCHETAT dacă pierde referendumul

Senatorul PSD Dan Şova a enumerat, duminică, într-o conferinţă de presă, o serie de cazuri în care preşedintele suspendat, Traian Băsescu, ar urma să fie anchetat dacă pierde referendumul din 29 iulie, respectiv "Flota", "Mihăileanu", dar şi "lobby-ul" pentru Roşia Montană, scrie Mediafax.
   
"În ciuda afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, unul dintre principalele motive pentru care domnia sa îşi doreşte cu ardoare invalidarea acestui referendum şi revenirea la Cotroceni este teama de justiţie. Am să trec în revistă numai câteva dintre dosarele penale care îl aşteaptă pe domnia sa după 29 iulie, şi o serie de alte acţiuni cu iz sau conotaţie penală, în legătură cu care după pierderea imunităţii constituţionale pe care dânsul şi-o revendică astăzi s-ar putea să-l întrebe procurorii din România", a spus Şova.
   
El a susţinut că Băsescu ar fi produs o pagubă de 300 de milioane de euro bugetului "prin acţiunile sale directe, documentate, în dosarul Flota".
   
Senatorul PSD a enumerat inclusiv dosarul privind casa obţinută de Băsescu în strada Mihăileanu.
 
Şova a precizat că Băsescu mai este suspectat de spălare de bani în cazul tranzacţiilor imobiliare "suspecte" pe care acesta le-ar fi făcut cu omul de afaceri Costel Căşuneanu. "Traian Băsescu a primit neînceperea urmăririi penale în acest dosar menţionat acum, imediat după începerea campaniei pentru referendum", a mai afirmat senatorul PSD.
   
El a amintit faptul că fiica cea mare a preşedintelui suspendat, Ioana Băsescu, ar fi cumpărat "sfidând criza" un apartament de 800 de mii de euro de la Puiu Popoviciu, "cu bani obţinuţi din vânzări anterioare şi cu veniturile de jurist".
 
În plus, senatorul PSD a mai susţinut că firma deţinută de soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş, ar fi cumpărat cu sub 100 de mii de euro de la Primăria Capitalei condusă de Băsescu un teren în parcul Herăstrău care în acest moment valorează 4 milioane de euro. "Rolul lui Traian Băsescu, primar general pe atunci, a fost să blocheze cererea de retrocedare a moştenitorilor legali până la perfectarea tranzacţiei", a susţinut Şova.
   
Totodată, senatorul PSD a susţinut că Traian Băsescu, în timpul guvernării CDR, a fost cel care "a semnat privatizarea marilor companii româneşti", precum ALRO, Alprom, Sidex, Petrom, Banca Agricolă, Banca Comercială Română.
  
Totuşi, în urma întrebărilor jurnaliştilor, senatorul PSD a afirmat că reprezentanţii USL nu vor solicita procurorilor reluarea dosarelor lui Băsescu sau declanşarea unor alte dosare penale. "Noi, ca oameni politici, nu putem cere nimic, ăsta este atributul exclusiv al organelor de urmărire penală, adică al procurorilor şi al magistraţilor acolo unde există dosare pe rol", a explicat Şova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close