Antena 3 CNN Politică PSD îi răspunde lui Băsescu: Singura criză pe care încearcă să o combată este cea proprie, de imagine

PSD îi răspunde lui Băsescu: Singura criză pe care încearcă să o combată este cea proprie, de imagine

PSD îi răspunde lui Băsescu: Singura criză pe care încearcă să o combată este cea proprie, de imagine
30 Iul 2009   •   21:02

Preşedintele Traian Băsescu şi social democraţii se bat în comunicate. Cei din PSD au criticat atitudinea şefului statului, care a propus să fie daţi afară peste 200.000 de oameni din aparatul de stat. Social democraţii susţin în comunicatul lor că singura criză pe care încearcă să o combată preşedintele este cea proprie, de imagine.

Un răspuns a venit la scurt timp de la Cotroceni. Într-un comunicat, preşedinţia atacă aşa numita aripă Vanghelie şi dă asigurări că, citez, "nu va permite ca tensiunile create artificial de anumite grupări din PSD să afecteze credibilitatea României."

Economia românescă este într-o continuă scădere a recunoscut ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI care evaluează măsurile anticriză luate de Guvern.

Ministrul Pogea face aşadar previziuni pentru o scădere economică dublă faţă de cea de 4,1% - stabilită în primăvară. Cât priveşte anul 2010, experţii din Finanţe prognozează o scădere economică de până la 2%. În acest context, şeful delegaţiei FMI care a început evaluarea economică a ţării, spune că experţii vor fi flexibili în negocierile cu oficialii de la Bucureşti.

După declaraţiile pesimiste, vine şi preşedintele Traian Băsescu cu o soluţie drastică: trimiterea în şomaj a aproximativ 20% dintre funcţionarii de la stat. În replică la declaraţiile preşedintelui, liderii PSD spun că:


?Singura criză pe care încearcă să o combată Traian Băsescu este criza de imagine în care se află. Pentru criza economică, Traian Băsescu nu are nicio soluţie, nicio competenţă şi, mai grav, nicio preocupare reală. (...) Dacă unul din cinci funcţionari va pleca acasă doar pentru ca Elena Udrea să aibă mai mulţi bani de draperii şi concerte, atunci ieşirea din criză nu va veni prea curând?, se arată în comunicatul PSD.

Din opoziţie însă, lucrurile se văd altfel. Vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban acuză actualul Guvern pentru modul în care a gestionat banii de la FMI. Un lucru se prefigurează clar. Căderea economică va fi mult mai mare decât cea estimată.

Antena 3

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close