Antena 3 CNN Politică PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale

PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale

Social-democrații propun impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, social-democrații precizând că impactul bugetar va fi de 0,2% din PIB.

PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    16 Oct 2020   •   14:00

PSD propune impozit pe venit ZERO la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind salariul de 6.000 lei.

Astfel, 80-85% dintre salariații țării vor fi cuprinși în această măsură și vor avea câștiguri nete semnificativ mai mari! Este vorba în special de cei între salariul minim și pragul salarial de 4.000 lei.

”O soluție ușor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB”

Contribuțiile sociale rămân, deci nu e afectat bugetul de pensii sau de sănătate și nici dreptul la pensie al salariaților! O soluție ușor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB. Se aplică pe un singur contract de muncă, astfel încât să se prevină divizarea artificială a salariilor pe mai multe contracte.

Este o măsură de justiție socială, care ajută marea masă a salariaților - în special pe cei din economia privată, cum ar fi angajații din HORECA umiliți de guvernarea liberală, dar și pe sutele de mii de români ținuți de patroni în zona salariului minim”, scriu reprezentanții PSD pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: PSD impozit pe venit deduceri personale
Parteneri
x close