Antena 3 CNN Politică PSD mai amână încă o dată Congresul lansării lui Geoană spre Cotroceni

PSD mai amână încă o dată Congresul lansării lui Geoană spre Cotroceni

PSD mai amână încă o dată Congresul lansării lui Geoană spre Cotroceni
Sursa foto: Mircea Geoanã
15 Sep 2009   •   15:02

Conducerea PSD a decis marţi să amâne încă o dată data Congresului formaţiunii menită să oficializeze candidatura preşedintelui partidului, Mircea Geoană, la Cotroceni. Noua dată fixată pentru desfăşurare acestui eveniment va fi 2 octombrie, deşi iniţial fusese prevăzut pentru 27 septembrie.

Potrivit unor surse social-democrate motivele acestei amânări sunt de ordin procedural. Coordonatorul campaniei lui Geoană, Viorel Hrebenciuc a invocat lipsa timpului mecesar pentru organizarea şi desfăşurarea la nivelul filialeolor a conferinţelor judeţene premergătoare acestui congres, stabilite prin statut.
Un alt motiv, mult mai important îl constituie şi tergiversarea de către PDL a anunţării propriului candidat la prezidenţiale. Preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu amână momentul candidaturii sale pentru a fi ultimul care intră în mod oficial în cursa pentru Cotroceni, un scenariu nedorit în laboratoarele din Kiselleff din considerente de imagine.
Comitetul strategic de campanie al PSD convenise iniţial, pe 9 septembrie, convocarea pentru 27 septembrie a Congresului în care va fi lansat oficial Mircea Geoană în cursa prezidenţială şi platforma-program a candidatului PSD.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close