Antena 3 CNN Politică PSD: Nu acceptăm varianta Nicolae Ciucă premier. Vrem un independent şi alegeri anticipate

PSD: Nu acceptăm varianta Nicolae Ciucă premier. Vrem un independent şi alegeri anticipate

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat miercuri, înaintea consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că partidul nu acceptă ca Nicolae Ciucă să fie premier şi ei vor un prim-ministru independent până la alegeri.

PSD: Nu acceptăm varianta Nicolae Ciucă premier. Vrem un independent şi alegeri anticipate
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    26 Feb 2020   •   13:47

"Vrem premier independent, miniştri tehnocraţi până la alegeri", a afirmat Paul Stănescu.

În ce priveşte varianta alegerilor anticipate, Stănescu susţine că s-a creat "o isterie" cum că PSD nu este de acord cu aşa ceva, ceea ce este fals.

"Am spus că vrem şi noi anticipate, nu ne e teamă de aşa ceva. E o psihoză a unora, nu e adevărat că nu vrem, vrem", a spus secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Zi decisivă pentru soarta guvernării. Preşedintele Klaus Iohannis va anunţa pe cine va desemna să formeze noul guvern, după consultările pe care le va avea azi cu partidele politice.

PSD nu se va duce cu nicio propunere de premier la consultările de la Cotroceni, a anunţat Marcel Ciolacu. Liderul social-democraţilor consideră că este nevoie de un guvern de specialişti până la alegerile parlamentare şi a avertizat că nu va accepta ca PNL să se ascundă în spatele unei propuneri de premier precum Nicolae Ciucă. 

Ludovic Orban şi-a retras marţi mandatul de premier desemnat, după o discuţie de o oră şi jumătate cu şeful statului.  

Klaus Iohannis este nevoit să facă o nouă propunere de premier, după ce Curtea Constituţională a dat peste cap toate calculele şi a decis că numirea lui Ludovic Orban a fost neconstituţională. 

În prezent, varianta unui premier tehnocrat este din ce în ce mai vehiculată, după decizia Curţii Constituţionale, care a stabilit că numirea lui Ludovic Orban a fost neconstituţională

Ce variante are Iohannis după decizia CCR

premier susţinut de o majoritate parlamentară

premier PNL

- Guvern de Uniune Naţională

Curtea Constituţională: Există conflict între preşedintele Iohannis şi Parlament. Orban nu mai poate fi desemnat ca premier

×
Subiecte în articol: premier Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close