Antena 3 CNN Politică PSD, reacție la programul de guvernare al liberarilor: "PNL fură banii de pensie ai românilor"

PSD, reacție la programul de guvernare al liberarilor: "PNL fură banii de pensie ai românilor"

PSD a reacționat, prin vocea prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu, la programul de guvernare lansat, joi, de PNL. Potrivit social-democraților, liberalii nu au nicio măsură de combatere a pandemiei, nu există un plan de testare extinsă a românilor, iar alocațiile și pensiile nu se vor mări.

PSD, reacție la programul de guvernare al liberarilor: "PNL fură banii de pensie ai românilor"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    19 Noi 2020   •   16:45

"Nu au prevăzut nicio măsură pentru combaterea pandemiei. PNL vrea doar să continue haosul. Reforma sistemului sanitar cu care se laudau zilele trecute lipsește cu desăvârșire. Nu există niciun plan pentru testare extinsă și gratuită pentru toți românii. Nu există niciun plan pentru creșterea capacității ATI.

Educația rămâne și ea în beznă  - nicio soluție pentru cei peste un milion de copii care în prezent nu au acces la educația online. Alocațiile promit să le mărească peste 4 ani. În schimb PNL promite că taie pensiile. Majorarea punctului de pensie în viziunea PNL este, de fapt, o tăiere.

Conform legii, anul viitor, punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 de lei. PNL spune că abia în anul 2024, deci peste patru ani, punctul de pensie va fi de 1.841. Deci, mai mic cu 34 de lei față de mărirea prevăzută pentru anul viitor de lege.

Guvernul PNL fură banii românilor din pensiile private neacordând procentul de 6% prevăzut de lege. Asigură doar 4,75%, dar peste patru ani și aceștia", a spus Sorin Grindeanu.

×
Subiecte în articol: PSD Sorin Grindeanu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close