Antena 3 CNN Politică PSD, rezervat faţă de restructurarea Guvernului. Dragnea: ?Nu rezolvă problemele României?

PSD, rezervat faţă de restructurarea Guvernului. Dragnea: ?Nu rezolvă problemele României?

PSD, rezervat faţă de restructurarea Guvernului. Dragnea: ?Nu rezolvă problemele României?
Sursa foto: Liviu Dragnea
29 Iul 2009   •   14:09

PSD nu exclude o eventuală retructurare a Guvernului, dar o asemenea măsură nu va rezolva problemele cu care se confruntă în acest moment România, a afirmat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Social-democratul a sugerat că PDL ar încerca astfel să forţeze ieşirea PSD de la guvernare, dar a ţinut să avertizeze că fără partidul său la putere, ?Guvernul pică?. Surse social-democrate susţin că liderii din Kiselleff nu privesc cu ochi buni intenţia premierului de a reduce aparatul guvernamental de la 20 la 16 ministere o măsură prin care fiecare partid ar trebui să renunţe la două ministere. Dacă în Modrogan, ideea desfiinţării Ministerului Turismului şi chiar celui al Tineretului şi Sportului este luată în calcul ca variantă de lucru, tabăra social-democrată nu pare dispusă să sacrifice de exemplu, Ministerul Mediului, una din instituţiile cu acces larg la fondurile structurale, o importantă sursă de muls pe timp de criză, cum nici colegii lor de partid instalaţi în diverse funcţii guvernamentale nu vor să se lase sacrificaţi pe altarul restructurării guvernamentale dorite de PDL.
"Nici noi nu excludem o eventuală restructurare, dar eu cred că nu asta rezolvă problemele cu care se confruntă România acum", a apreciat miercuri liderul PSD la RFI.
Dragnea a pus afirmaţiile ?războinice? ale partenerilor democrat -liberali din ultima vreme pe seama nervozităţii acestora faţă de răcirea relaţiilor din coaliţie.
"Relaţia dintre PSD şi PDL este destul de rece. Poate ar trebui să ne gândim serios cum trecem vara şi toamna asta. Cu cât se apropie termenul alegerilor prezidenţiale, probabil că relaţiile pot deveni mai încordate", a avertizat Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a ţinut să atgragă atenţia că fără PSD la putere nu există Guvern. "Nu ştiu cine ne poate trimite pe noi la plimbare. Dacă PSD iese din Guvern, pică Guvernul, pentru că noi discutăm aici despre jumătate din Guvern şi nu cred că poate să mai stea un Guvern cu susţinere parlamentară de 30 şi ceva la sută", a declarat el.
Cu doar o zi în urmă, secretarul general al PDL, ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga se pronunţa asupra necesităţii restructurării Guvernului înainte de alegerile prezidenţiale şi critica existenţa "mai multor PSD-uri" la nivelul partenerilor social-democraţi, care trag fie hăis, fie cea când vine vorba de colaborarea cu PDL.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close