Antena 3 CNN Politică PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, la sfârșitul stării de alertă

PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, la sfârșitul stării de alertă

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că partidul său va depune o moțiune de cenzură împotriva Executivului condus de Ludovic Orban, la finalul stării de alertă. Ciolacu susține că Guvernul a ocolit Parlamentul propunând o ordonanță care restrânge drepturile și libertățile românilor, motiv pentru care va sesiza și Curtea Constituțională.

 PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, la sfârșitul stării de alertă
Sursa foto: Hepta
17 Iun 2020   •   16:40

”În privința stării de alertă, aseară la 21:30, când am primit documentele către publicare și adresa de înaintare către Parlamentul României, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituția României și în nenumărate decizii ale Curții, că nu se poate face fără lege în Parlament.”, a declarat Marcel Ciolacu.

”În fața acestui abuz, categoric vom face o trimitere la Curtea Constituțională, respectiv o sesizare și vreau să vă anunț că, de astăzi, parlamentarii PSD vor lucra la o moțiune de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia. Aceasta este decizia partidului, în urma acestui abuz făcut de Ludovic Orban față de Parlamentul României.”, a mai spus liderul PSD.

El a reiterat, de asemenea, că în condițiile impozitării pensiilor speciale, vor exista bani la bugetul de stat pentru dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor.

”Astăzi, PSD a impozitat pensiile speciale, până la 85%. Vreau să le mulțumesc tuturor parlamentarilor pentru acest vot și să-l somez public pe domnul Orban că din acest moment are resursă pentru dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor. Acest motiv nu mai există.”, a anunțat Ciolacu.

PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, la sfârșitul stării de alertă

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu motiune de cenzura PSD
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close