Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Traian Băsescu şi PD-L sunt la fel de vinovaţi ca şi Călin Popescu Tăriceanu şi PNL

Radu Tudor: Traian Băsescu şi PD-L sunt la fel de vinovaţi ca şi Călin Popescu Tăriceanu şi PNL

Radu Tudor:  Traian Băsescu şi PD-L sunt la fel de vinovaţi ca şi Călin Popescu Tăriceanu şi PNL
09 Mar 2009   •   23:01

?Traian Băsescu a început operaţiunea de extragere din zona vinovaţilor. A început să identifice, după patru ani şi jumătate de mandat, cine sunt cei care au adus nenorocirile şi problemele pe capul românilor, neincluzându-se în acest cerc?, a declarat analistul Radu Tudor la emisiunea Sinteza Zilei de luni.

?Nu-şi asumă niciun fel de responsabilitate nici măcar la problemele legate de infrastructură care este zero, cu conducători din PDL?, a continuat analistul.

După discursul lui Traian Băsescu de luni din Parlament, în care şeful statului a acuzat guvernarea anterioară pentru problemele din prezent, preşedintele a declarat în aceeaşi zi, la TVR, că ?batjocura şi aroganţa fostului premier ne-a adus aici".

Ca şi în discursul din Parlament, la televiziunea naţională Traian Băsescu a criticat gestul "iresponsabil" al fostei guvernări de a "sacrifica", "de dragul campaniei electorale", în 2008, Fondul Naţional de Dezvoltare. Totodată, şeful statului a acuzat cabinetul Tăriceanu că ar fi respins orice fel de descentralizare şi de reformare a instituţiilor din România.

"În perioada ultimilor ani a fost crescută dependenţa de stat. Deficitul bugetar a crescut an de an ajungând la recordul de 5% din PIB. O atitudine greu de etichetat, înaintea şi în timpul campaniei au fost risipite 3 miliarde de euro, bani proveniţi din privatizarea BCR. Este rezultatul unei proaste guvernări pe care românii trebuie să îl plătească acum", a declarat, Traian Băsescu, luni, în faţa senatorilor şi deputaţilor.

?În aceşti patru ani şi jumătate de mandat nu s-a construit un kilometru de autostradă, nu a apărut un spital, o şcoală nouă. Sunt prea multe elemente care ne dau nouă argumentul de a spune că Traian Băsescu şi PDL sunt la fel de vinovaţi ca şi PNL şi Călin Popescu Tăriceanu pentru aceste neîmpliniri pe care ni le-a subliniat domnia sa astăzi?, a subliniat analistul Radu Tudor.



Prezent la Sinteza Zilei, Bogdan Teodorescu a apreciat că ?Traian Băsescu s-a comportat azi ca şi cum ar fi aterizat în Romania acum trei zile, el nu a trăit printre noi până în acest moment, nu el a instalat Guvernul Tăriceanu?.

Potrivit analistului Traian Băsescu a identificat vinovatul de problemele cu care se confruntă acum România, şi anume fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu. ?Băsescu a definit vinovatul: Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament a spus acelaşi lucru ca şi la TVR: Guvernul anterior este vinovatul deoarece a contractat credite?.

?Bugetul de austeritate apare după ce Traian Băsescu şi-a mărit bugetul de cheltuieli externe şi în condiţiile în care Elena Udrea are la ministerul Turismului un buget de 400 de ori mai mare faţă de cel trecut?, a mai spus Bogdan Teodorescu.




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei radu tudor
Parteneri
O tânără de 17 ani a murit nevinovată în Timişoara
x close