Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: ”PIB a crescut cu 13.6%. Este urmarea intervenției prompte a guvernului”

Raluca Turcan: ”PIB a crescut cu 13.6%. Este urmarea intervenției prompte a guvernului”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, anunță că PIB a crescut cu 13,6% în trimestrul II din 2021, față de același trimestru al anului trecut și susține că acest lucru se datorează ”intervenției prompte a guvernului pentru atenuarea consecințelor pandemiei”.

Raluca Turcan: ”PIB a crescut cu 13.6%. Este urmarea intervenției prompte a guvernului”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    17 Aug 2021   •   16:21

”Creșterea PIB cu 13,6% în trimestrul II 2021 faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 și creșterea cu 6,2% în primul semestru al acestui an comparativ cu semestrul I 2020 este urmarea intervenției prompte a guvernului pentru atenuarea consecințelor pandemiei.

Măsurile active de sprijin a companiilor și a locurilor de muncă, în valoare de 7,3 miliarde de lei, care au funcționat chiar și în prima parte a acestui an, au ajutat la această revenire economică rapidă.

Se confirmă ceea ce guvernul Cîțu a urmărit și ceea ce premierul promitea, împotriva multor sceptici, o revenire economică în V după căderea dura de anul trecut.

Și mai merită adăugat că, în ultimele 7 luni, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000 față de 2020.

Ultimele 2 luni au însemnat pentru piața muncii 34.000 de contracte noi de muncă. Din acestea, 4.000 de contracte de muncă au fost încheiate în cadrul burselor organizate până acum de ANOFM.

Și trebuie privite lucrurile în context, tocmai pentru a înțelege că guvernul acționează corect: România beneficiază de o creștere economică solidă în condițiile în care, în semestrul 2, multe economii sunt afectate de fenomene globale cu efect puternic negativ: dezechilibre în fluxurile de producţie şi logistice și creșterea preţurilor materiilor prime şi materialelor”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan PIB
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close