Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan îl somează pe Orban să urgenteze legea consumatorului vulnerabil

Raluca Turcan îl somează pe Orban să urgenteze legea consumatorului vulnerabil

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îl somează pe Ludovic Orban să urgenteze procedurile pentru aprobarea legii consumatorului vulnerabil. Solicitarea Ralucăi Turcan vine în condițiile în care, de la 1 septembrie, prețurile la energie și gaze vor crește semnificativ.

Raluca Turcan îl somează pe Orban să urgenteze legea consumatorului vulnerabil
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    25 Aug 2021   •   12:46

”Astăzi i-am scris președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, să urgenteze proiectul de lege, pe care l-am inițiat ca ministru al Muncii, de sprijin pentru consumatorul vulnerabil energetic, astfel încât, cu resursele identificate deja de Ministerul Energiei și de primul ministru, să putem face aplicabilă această lege a consumator vulnerabil, aflat în risc de sărăcie energetică, începând cu 1 ianuarie 2022.

Multă lume a privint superficial proiectul de lege al consumatorului vulnerabil. M-am ambiționat, deși erau suficienți doritori să-i cante porhodul, a fost aprobat în Guvern, transmis Parlamentului, blolcat în Parlament până acum, și, împreună cu colegii mei din Guvern, am găsit resurse astfel încât el să fie aplicabil și devansat din 2022.

Prin proiectul de lege pentru sprijinirea consumatorului vulnerabil, vom crește și numărul de beneficiari și suma alocată pentru a compensa creșterile de prețuri”, a declarat ministrul Muncii, raluca Turcan.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close