Antena 3 CNN Politică Reacția unui primar din Olanda când a văzut coada enormă de români la votare: Strigător la cer!

Reacția unui primar din Olanda când a văzut coada enormă de români la votare: Strigător la cer!

Reacția unui primar din Olanda când a văzut coada enormă de români la votare: Strigător la cer!
27 Mai 2019   •   10:21

""Primarul orașului Diemen din Olanda, Erik Boog, s-a declarat scandalizat de modul în care statul român a organizat alegerile europarlamentare.

"Dreptul democratic de a vota este un drept foarte important. Toată lumea ar trebui să fie în măsură să folosească acest drept democratic. De aceea, am indicat anterior că Diemen a fost pregătit să permită o secție de votare pe teritoriul nostru, organizată de autorităţile române, astfel încât românii să poată vota în Olanda pentru alegerile europene şi pentru un referendum anti-corupţie.

Astăzi, aceste alegeri au avut loc. Cu toate acestea, au existat doar trei municipalităţi în Țările de jos în care românii ar putea vota. De asemenea, au fost mult prea puţine facilităţi şi oameni per secţie de votare pentru a putea păstra alegeri bune. Rezultatul a fost că românii trebuiau să stea la coadă ore întregi pentru a-și exercita votul, și chiar mai rău: mulți oameni nu au putut vota după închiderea secțiilor de votare, chiar dacă erau la coadă de ore întregi, uneori timp de opt ore! 

Strigător la cer! Legea română spune că doar persoanele care sunt prezente în secția de votare după închidere au încă voie să voteze, nu oamenii care sunt încă în linie. În plus, autorităţile române nu au ales să permită ca secţiile de votare să fie deschise mai mult timp.

Am avut contact cu ambasadorul României mai devreme şi i-am cerut să-şi consolideze organizaţia, astfel încât votul să poată fi accelerat. În plus, municipalitatea a aranjat o serie de facilităţi şi supraveghere suplimentare. Cu toate acestea, sute de oameni care au venit la Diemen nu au putut vota. Acest lucru s-a întâmplat şi în multe alte oraşe din Europa. Acesta este un lucru foarte rău dintr-un punct de vedere democratic: oricine vrea să voteze ar trebui să poată face acest lucru.

Cei mai mulți români care au vorbit cu soția mea și cu care am vorbit și eu astăzi indică faptul că acest lucru este făcut în mod conștient de către autoritățile române. Ei ar organiza în mod conștient prea puțin secții astfel încât vocea multora să se piardă. Ca un democrat în inimă şi rinichi, acest lucru este foarte importnt. 

Am fost prezenţi astăzi la secţia de votare. Am cules emoţiile şi frustrările tuturor pentru a înţelege. Avem mult respect şi admiraţie pentru că oamenii au călătorit ore întregi, şi au stat la coadă ore întregi pentru a putea vota.

Îl voi contacta, desigur, pe ministrul nostru de interne, cu cererea în numele cabinetului olandez, pentru a vorbi cu autorităţile române despre acest lucru. În plus, voi continua să-i susțin pe toți cei care fac muncă de alegeri corecte, democratice, de asemenea și populația românească!", a scris acesta, pe Facebook. 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close