Antena 3 CNN Politică Reacţii la scrisoarea preşedintelui. Liberalii o susţin în continuare pe Nicolai

Reacţii la scrisoarea preşedintelui. Liberalii o susţin în continuare pe Nicolai

<font color=red>Reacţii la scrisoarea preşedintelui.</font> Liberalii o susţin în continuare pe Nicolai
08 Ian 2008   •   20:44

Executivul a confirmat primirea scrisorii trimise de şeful statului, dar premierul nu se grăbeşte cu răspunsul. Călin Popescu Tăriceanu aşteaptă sfatul juriştilor Guvernului şi miercuri va da un răspuns. Până se va afla poziţia oficială a guvernului, se ştie deocamdată că liberalii o susţin în continuare pe Norica Nicolai. Liderii altor partide sunt de părere că cererea preşedintelui este doar un nou episod din bătălia sa cu premierul.

Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PDL, susţine că respingerea Noricăi Nicolai este determinată şi de relaţia acesteia cu omul de afaceri Dinu Patriciu. „Nu este vorba doar despre ceea ce a făcut doamna Norica Nicolai în Parlamentul României, introducând în sala de plen o nepoată, deşi în acea sală a Senatului nu are dreptul să intre o persoană străină, punând-o şi să voteze. Să nu uităm că doamna Norica Nicolai este strâns legată de domnul Dinu Patriciu. A fost la un moment dat şi în Consiliul de Administraţie sau a avut o susţinere din partea domnului Patriciu”, a declarat Theodor Stolojan pentru Mediafax.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda l-a acuzat pe Traian Băsescu că „îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale”. „Actul fundamental al ţării nu-i permite să facă asemenea aprecieri. Eu cred că fiind şi într-un an electoral, domnul preşedinte porneşte deja campania electorală”.

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, consideră că Traian Băsescu încearcă în orice chip să obstrucţioneze activitatea Guvernului. „Este evident că se foloseşte un pretext şi se ridică, în acelaşi timp, şi o problemă de constituţionalitate, în sensul că în condiţiile numirii unor miniştri care nu duc la schimbarea structurii politice a Guvernului şi nu necesită acordul Parlamentului este responsabil primul-ministru în legătură cu desemnarea miniştrilor Cabinetului său”, a declarat Lucian Bolcaş.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close