Antena 3 CNN Politică Reacţii la soluţia interimatului

Reacţii la soluţia interimatului

<font color=red> Reacţii la soluţia interimatului</font>
15 Ian 2008   •   18:53

Propunerea ministrului Apărării Teodor Meleşcanu ca interimar la Justiţie vine în aceiaşi zi în care Tudor Chiuariu a fost numit consilier de stat pe probleme juridice în cadrul cabinetului guvernamental. Democrat-liberalii cred că, prin această mişcare, premierul Călin Popescu Tăriceanu doreşte de fapt să tragă de timp pentru a face o altă propunere în locul Noricăi Nicolai. ?Tăriceanu şi-a luat un răgaz pentru a face o altă nominalizare sau să sesizeze Curtea Constituţională sau Parlamentul, dar eu cred că va face o altă nominalizare?, susţine peşedointele PD-L Emil Boc.

Social-democraţii consideră că disputa pe tema nominalizării Noricăi Nicolai ar fi putut fi evitată dacă premierul ar fi recurs la această măsură mai demult.

?Asta trebuia făcut de la început, în această perioadă de 45 de zile puteau fi rezolvate aceste probleme, de ce a fost nevoie de atâta circ??, a comentat vicepreşedinte PSD Victor Ponta.

În cazul în care postul unui membru al Guvernului rămâne vacant, primul-ministru poate propune un interimar pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu a renunţat la funcţie la mijlocul lunii decembrie. În aceste condiţii, Teodor Meleşcanu urmează să asigure interimatul pe o perioadă de 17 zile, până în jurul datei de 3 februarie.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close