Antena 3 CNN Politică Referiri la rude pe legea pensiilor: "Ginerele" Ponta, ironizat că a venit la Senat să-şi coordoneze socrul

Referiri la rude pe legea pensiilor: "Ginerele" Ponta, ironizat că a venit la Senat să-şi coordoneze socrul

Referiri la rude pe legea pensiilor: "Ginerele" Ponta, ironizat că a venit la Senat să-şi coordoneze socrul
Sursa foto: Victor Ponta
28 Apr 2010   •   13:57

Senatorii Puterii au făcut haz de prezenţa liderului PSD; Victor Ponta la dezbaterile pe legea pensiilor. Deşi deputat, Ponta a preferat să participe la lucrările celeilalte camere legislative, prilej de ironii democrat-liberale la adresa parlamentarilor social-democraţi. Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş a susţinut că apetitul social-democraţilor pentru dispute pe legea pensiilor ar fi fost motivat de "chelfăneala pe cinste" pe care Ponta le-ar fi tras-o în şedinţa de grup pentru a fi motivaţi să vină în plen şi "să facă circ".
"Este pentru prima dată când, public, un ginere îşi coordonează socrul şi îl trimite la război, aşa, spre pieire", a mai spus paie pe foc Igaş, referindu-se la relaţia de rudenie dintre Ponta şi senatorul PSD Ilie Sârbu.
În ceea ce priveşte depunerea moţiunii simple de către social-democraţi, anunţată de Ponta de la tribuna Senatului, Igaş a spus că parlamentarii puterii nu se vor opune niciodată demersurilor democratice.
"Ceea ce încercaţi dumneavoastră să faceţi, să blocaţi dezbaterea unei legi importante, Legea pensiilor unitare, nu vă face cinste şi cred că nici pensionarii, nici cei care ne urmăresc acum şi nici cei care ne urmăresc la televizor nu vă susţin în demersul dumneavoastră", a arătat Igaş.
El a atras atenţia că în 10 mai acest proiect de act normativ va trece tacit de Senat dacă senatorii nu vor reuşi să dezbată fiecare articol şi să dea un vot final.
În replică, senatorul PSD Ilie Sârbu a arătat că nu este surprins de stilul PDL şi de "modul în care tupeul a devenit o virtute".
El a criticat faptul că un membru PDL vorbeşte în plenul Senatului despre relaţii de rudenie când la acest partid "situaţia e chiar mai gravă".
"Sunt în partidul social-democrat din '92. Faptul că între timp a venit şi domnul Ponta şi, între timp, a ajuns unde nu e decât benefic pentru noi, pentru partid, asta e viaţa", a comentat Sârbu.
El i-a acuzat pe democrat-liberali de duplicitate, amintind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora această lege nu îi va afecta în niciun fel pe militari şi a evocat faptul că în America şi în toată Europa sistemul de pensii ale militarilor este distinct de celelalte categorii sociale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close